Acuamed hauria volgut tapar els llots no extrets de l'embassament de Flix

Segons les converses intervingudes per la Guàrdia Civil, en la investigació de la trama al voltant de l'empresa pública

07 julio 2017 18:08 | Actualizado a 07 julio 2017 18:13
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La trama al votant de l’empresa pública Agua de las Cuencas Mediterráneas (Acuamed),  que investiga l’Audiència Nacional,  hauria planejat tapar els llots tòxics no extrets del pantà de Flix amb una malla i grava, per deixar allí sepultades unes 80.000 tones. Així es desprendria de les converses telefòniques intervingudes per la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil (UCO), segons ha publicat el Diari El Mundo. 

Aquestes converses telefòniques, en les que es detallaria la forma d’actuació per poder amagar al fons del pantà els fangs que no s’havien arribat a extreure, s’haurien produït poc abans que la mateixa Acuamed donés els treballs oficialment per finalitzats. 

Només uns dies després, es va desenvolupar l’operatiu policial que va destapar la presumpta trama de corrupció al voltant d’Acuamed i en la que es van detenir els seus responsables, entre ell el director d’obra a Flix. De fet, la descontaminació de l’embassament de la Ribera d’Ebre és  una de les principals obres que s’han investigat. 

Segons les converses intervingudes a les que ha tingut accés el Mundo,  es pretenia posar una capa de regulació sobre els fangs que estava formada per «geotextil», una espècie de malla, que a continuació cobririen amb uns 63 centímetres de grava gran i gruixuda, per deixar allí abandonats els materials contaminats. 

Mesos després i tal i com ja va explicar el Diari, els nous responsables d’Acuamed van admetre que efectivament, la feina no s’havia acabat i que al fons de l’embassament de Flix encara quedaven unes 80.000 tones de fangs contaminats per extreure. Uns treballs que encara estan pendents d’execució. 

Comentarios
Multimedia Diari