50 anys educant amb el cor

El Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Jordi, a Jesús, celebra les cinc dècades de dedicació i treball al servei dels alumnes amb necessitats especials de les Terres de l’Ebre

11 junio 2021 05:50 | Actualizado a 11 junio 2021 11:09
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Jordi de la Diputació a Jesús (Tortosa) ha complert 50 anys al servei dels nens i nenes amb necessitats especials. Ahir ho van celebrar amb un acte al mateix centre, amb presència de la comunitat d’alumnes, professors i també amb representants de les administracions local i provincial, a més dels altres Centres d’Educació Especial que gestiona la Diputació de Tarragona a la demarcació

En el transcurs de l’acte, els participants van posar tot un seguit d’objectes, records i bons desitjos dins d’una «càpsula del temps»; que van enterrar perquè aquest dia perduri i pugui ser recordat en el futur. També van visitar una exposició de fotografies sobre la història del col·legi.

El CPEE Sant Jordi va iniciar la seva activitat l’any 1971 amb l’objectiu d’atendre infants i joves amb necessitats educatives especials de les quatre comarques de l’Ebre. Durant cinc dècades el centre ha crescut oferint una resposta de qualitat als alumnes, amb l’objectiu d’afavorir i facilitar la seva integració social i laboral. En aquests 50 anys han passat per l’escola més de 500 alumnes.

Actualment, el Sant Jordi presta servei a 50 alumnes en edats compreses entre 3 i 21 anys i ofereix atenció especialitzada en les diferents etapes educatives tenint sempre en compte les necessitats i capacitats de cada persona.

A més de l’educació infantil, primària i secundària, el Sant Jordi ofereix el Programa de diversificació curricular encarat a la transició a la vida adulta i l’Educació post obligatòria PFI (Programes de Formació i Inserció). El primer té com a objectiu afavorir l’autonomia en els àmbits personal, social i laboral a través d’aprenentatges vivencials i experiències quotidianes. El segon pretén facilitar l’accés de l’alumnat al món laboral mitjançant l’especialització.

Els Programes de Formació i Inserció s’adrecen a alumnes d’entre 16 i 21 anys sense acreditació de l’etapa secundaria obligatòria (ESO) i amb motivació per cursar estudis post obligatoris bàsics amb formació teòrico-pràctica adaptada. Actualment, s’ofereixen dos PFI: el d’auxiliar de cuina i el d’auxiliar de muntatges en instal·lacions electrotècniques en edificis. Aquests programes permeten obtenir una certificació de les competències professionals adquirides.

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va felicitar ahir els professionals del Sant Jordi per «mig segle de dedicació i servei a una causa tan important com és l’educació especial» i es va referir a l’escola com «un referent educatiu a les Terres de l’Ebre» en matèria d’educació especial i atenció a la diversitat.

L’acte també va comptar amb l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i l’alcalde-president de l’entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Jesús, Víctor Ferrando. I és que el centre està molt vinculat a la vida social i associativa de Jesús, participant de moltes de les activitats que es duen a terme a la població.

Comentarios
Multimedia Diari