Tarragona reivindica la defensa de la salut mental

Els consellers i conselleres de l’Ajuntament de Tarragona van demanar més inversió en la lectura del manifest

11 octubre 2023 08:25 | Actualizado a 11 octubre 2023 08:30
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«La salut mental és un dret universal, inherent a la condició humana, però la realitat és que existeix un discurs de discriminació cap a ella».

D’aquesta manera començava el manifest que es va dur a terme durant la tarda d’aquest dimarts al Teatret del Serrallo amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental.

Els encarregats de dur a terme aquest manifest unitari van ser representants de l’Associació La Muralla i conselleres i conselleres de tots els partits polítics amb representació a l’Ajuntament de Tarragona, a excepció de VOX.

«Ens preocupa la discriminació cap a les persones que pateixen problemes relacionats amb la salut mental, el discurs d’odi cap al col·lectiu LGTBIQ+, els prejudicis que existeixen cap a la població immigrada i la violència masclista que malauradament encara pateixen moltes dones. És evident que no hi ha salut mental sense la defensa de tothom», afirmaven els presents.

Ja fa anys que s’estan duent a terme diferents accions, però que aquestes són insuficients

Aquests van demanar un sistema públic de qualitat que serveixi com a eina de cohesió social i de benestar. «Les víctimes són col·lectius vulnerabilitzats. Per aquest motiu, hem de disposar de recursos adients oberts a tota la ciutadania», comentaven.

Han reconegut que ja fa anys que s’estan duent a terme diferents accions, però que aquestes són insuficients.

«En aquesta lluita, totes som indispensables. Necessitem el suport de les diputacions, la Generalitat i les diferents entitats i associacions. Cal més inversió. Ja n’hi ha prou de vulnerar els drets, calen fets reals i actuar ràpidament», comentava la consellera d’Esquerra Republicana a Tarragona, Gemma Fusté. Una afirmació que donaven suport a els diferents consellers i conselleres.

Des de l’Associació La Muralla, van demanar condicions de treball de qualitat i sous dignes. Consideren que actualment és un dels temes que més preocupa a la ciutadania, en especial a les noves generacions.

El manifest va acabar amb un crit unitari que va aixecar nombrosos aplaudiments: «Si persistim i construïm ho aconseguirem. Feliç Dia Mundial de la Salut Mental».

En aquesta lluita totes som indispensables. Cal més inversió, fets reals i actuar ràpidament. Ja n’hi ha prou de vulnerar els drets

Després de la lectura del manifest, els presents van poder gaudir d’un diàleg teatralitzat a càrrec de l’Associació La Muralla amb guió i direcció de Tornavís Teatre sobre la vivència de les malalties mentals en clau d’humor.

Un petit tast que demostra quina és la realitat que viuen les persones que pateixen problemes relacionats amb la salut mental.

Cal recordar que aquest acte institucional s’emmarca en la tercera edició del programa del Mes de la Salut Mental que es durà a terme durant els mesos d’octubre, novembre i desembre a la ciutat de Tarragona i que està impulsat per l’Ajuntament de Tarragona juntament amb nombroses entitats, associacions i institucions locals de l’àmbit de la salut mental. «En aquesta lluita totes som indispensables. Cal més inversió, fets reals i actuar ràpidament. Ja n’hi ha prou de vulnerar els drets»

Comentarios
Multimedia Diari