La Viquipèdia en català s’adhereix durant tot el mes d’abril, coincidint amb la celebració de Sant Jordi, a la campanya internacional #ACadaLlibreElSeuPúblic.
Aquesta té com a objectiu fer créixer el contingut de qualitat sobre llibres, obres literàries i narracions orals a la Viquipèdia, Wikidata, Wikimedia Commons, Wikibooks i Wikisource. De fet, el contingut referit a llibres ja acostuma a ser dels més consultats.
La campanya que ho engloba a nivell mundial, #EveryBookItsReader, tot just és el segon any que se celebra i la versió catalana ja va ser una de les viquipèdies adherides el passat 2023.
Per a poder col·laborar en la campanya simplement cal afegir el contingut pertinent amb l’etiqueta #ACadaLlibreElSeuPúblic durant tot el mes d’abril.
Des de l’organització ho fan extensible a organitzacions i empreses, ja que indiquen que és possible organitzar esdeveniments locals relacionats, sempre que es facin servir els logotips de la campanya.
Les cinc lleis
El nom de la campanya és un lema molt conegut entre el món bibliotecari, ja que fa referència a la tercera llei de Shiyali Ramamrita, un matemàtic i bibliotecari indi, conegut per haver publicat les cinc lleis de la biblioteconomia. També se’l considera el pioner en la democratització de l’accés a la informació a tota la societat.
«Les cinc lleis de la biblioteconomia» és una teoria proposada pel bibliotecari indi el 1931 que detalla els principis que han de regir una biblioteca o sistema bibliotecari. Aquestes cinc lleis, que regeixen molts biblioteques arreu del món, són: «Els llibres són per fer-se servir», «A cada lector, el seu llibre», «A cada llibre, el seu lector», «Estalvieu temps als lectors» i «La biblioteca és un organisme en creixement».
Cultura catalana
Amical Wikimedia és una organització independent sense ànim de lucre amb un centenar de socis que promou la Viquipèdia, els seus projectes germans, el coneixement lliure en català i la cultura catalana a dins i fora de la xarxa a través del voluntariat. El seu objectiu és «que la suma de tot el coneixement humà estigui disponible lliurement en català, i que tot el coneixement sobre la cultura catalana estigui disponible per a tothom en qualsevol llengua»