Amanida Teatre estrena l’obra ‘Toc Toc’ a l’ONCE Tarragona

Els actors i actrius són cecs. L’acte serà aquest dimecres 25 de gener, a les 19 hores al saló d’actes d’ONCE Tarragona (Rambla Vella, núm. 10).

24 enero 2023 12:27 | Actualizado a 24 enero 2023 12:49
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La companyia Amanida Teatre, formada per sis actrius i actors cecs o amb discapacitat visual greu i un altre sense cap discapacitat visual, estrena aquest dimecres 25 de gener, a les 19 hores, l’Obra Toc Toc al saló d’actes d’ONCE Tarragona (Rambla Vella, núm. 10).

Sis pacients amb trastorn obsessiu compulsiu coincideixen a la sala d’espera de la consulta d’una gran doctora reconeguda. El problema arriba quan la gran eminència a tractar els tocs té un problema i no pot arribar a l’hora a les cites.

El grup haurà d’esperar-la. I cada pacient mostra les seves manies, els seus impulsos i les seves obsessions. Toc Toc és una obra fresca, ràpida i parla de la importància de la salut mental a través de l’humor.

“L’estrena l’afrontem amb moltes ganes i nervis. Aquest espectacle és molt complex a nivell interpretatiu, ja que els personatges tenen uns aspectes molt característics i l’escena es mou amb unes línies de comèdia molt àgil.

Toc Toc és un espectacle que parla de les malalties mentals i nosaltres tenim ganes de poder abordar aquest tema des de l’humor, que és un pilar fonamental. Creiem que és necessari poder abordar aquest tema i donar-li la visibilitat i normalitat que mereix”, manifesta Nuria García, directora d’Amanida Teatre.

Para Carmen Lourdes García, una de las actrius, “Toc Toc és una comèdia. Es tracta d’una obra de rèplica i aquesta rapidesa fa que el públic estigui a la expectativa i no s’adormi”. El seu personatge és Blanca, una senyora que no vol reconèixer la seva edat i que el seu toc és la nosofòbia (pànic als microbis i malalties). “Un personatge que abans de la pandèmia era més estrany però després de la Covid-19 està més normalitzat”.

Amanida Teatre

Amanida Teatre de Tarragona, neix el 1994. Està formada majoritàriament per actors i actrius cecs o amb discapacitat visual greu, afiliats a l’ONCE.

El 1995 estrenen a la Sala d’actes de Caixa Tarragona l’obra Maribel i l’estranya família. Al gener de 1996 passa a formar part dels Grups de Teatre de l’ONCE. Durant tot el seu recorregut ha participat en mostres teatrals com, la de Lleida, el Festival Eclèctic de la ciutat de Tarragona (biennal) i en altres mostres i setmanes culturals de Catalunya. Així mateix, ha pujat als escenaris de diferents entitats culturals, tant públiques com privades.

L’any 2013, la companyia inicia una nova etapa amb l’arribada de la nova directora artística: Núria García. El mateix 2013 va rebre el premi MAX Aficionat de les Arts Escèniques al costat dels altres Grups de Teatre de l’ONCE.

Al 2021 la companyia Amanida Teatre s’endinsà en la producció audiovisual Si Talia fora cega, un curtmetratge muntat a partir del rodatge d’escenes de les produccions teatrals dels diferents grups, on els protagonistes són els actors i actrius cecs i amb discapacitat visual greu.

Durant l’últim any la companyia Amanida teatre ha estat representant el seu darrer treball Severa vigilància a diferents punts del país: Madrid, València, Barcelona, ​​Tarragona, Palma de Mallorca.

L’any passat van estrenar el primer espectacle infantil: Emocions i sentiments, quin embolic. Portant aquest muntatge a diferents indrets d’actuació. Col·legis, Centres cívics, casals, teatres.

Comentarios
Multimedia Diari