L’Espluga de Francolí es prepara per acollir el primer cicle d’arts en viu

La iniciativa neix de la mà d’Anna Amigó i Sven Rock, impulsors del projecte agroecològic i cultural Lligams Orgànics

22 marzo 2024 20:09 | Actualizado a 23 marzo 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Espluga de Francolí acollirà des d’avui i fins al mes d’octubre el primer Cicle d’Arts en Viu organitzat per Lligams Orgànics, un projecte agroecològic i cultural fundat per Anna Amigó i Sven Rock. Sota el nom de Simbiosi, el poder de les persones, les arts i la terra, portaran diferents propostes d’espectacles culturals a la seva finca.

«Lligams Orgànics té tres pilars principals: produir aliments saludables i nutritius a la finca de la forma més ecològica possible, divulgar la nostra manera de treballar amb la natura i l’últim pilar és el vessant cultural, on s’ajunten dos camins: la terra i les arts», comenta la cofundadora de la iniciativa, Anna Amigó.

En aquesta línia, assegura que és «molt necessari» poder reflexionar a través de les arts i és aquí on va sortir la idea de crear aquest cicle d’arts en viu, per poder «lligar aliments amb art i amb algun tema que ens preocupi vinculat amb la terra». Des d’ara i fins a l’octubre –amb una parada al juliol i a l’agost– es podran veure espectacles de circ, dansa, poesia, teatre d’ombres i música, sempre vinculats a alguna temàtica específica.

El primer va sobre l’aigua, un tema que toca de ben a prop als impulsors del projecte. «La nostra finca és de secà i no tenim cap pou ni cap bassa –subratlla Amigó–. Tot el que creix és amb l’aigua que cau del cel i amb la que puguem captar de tenir coberta vegetal, que fa que la terra es mantingui humida».

Propostes del cicle

La segona jornada serà el 27 d’abril, on l’actriu i ballarina Irene Benavent compartirà escenari amb la rapsoda Blanca Martínez. Parlaran de com els humans formem part del micro i del macrocosmos a través de la dansa i la poesia. El dissabte 25 de maig hi haurà una activitat de balls folk amb a càrrec del grup Folkatr3s, on la temàtica estarà vinculada a com les persones es relacionen amb la terra des d’un punt de vista agronòmic.

Al mes de juny serà el torn de Lídia Papió, músic i especialista en ‘banys de natura’. En aquest sentit, Anna Amigó relata: «Ella porta el seu piano de cua al mig de la natura i toca les seves composicions, que estan basades en elements naturals. Propicia un espai de reflexió i de respecte envers l’entorn on vivim». Aquesta data servirà també per celebrar el segons aniversari de Lligams Orgànics.

El 21 de setembre la dobladora i titellaire del Mic, i art-terapeuta, Mercè Framis, portarà a terme un teatre d’ombres per parlar de la biodiversitat i pedra seca. Coincidint amb el Dia Internacional de l’arpa, Anna Amigó tancarà el Cicle d’Arts en Viu el 19 d’octubre, amb un concert d’arpa i veu centrat en la relació entre la dona i la terra. Tot i que les propostes estan pensades per a grans i petits, Amigó recalca que al cartell han marcat amb una papallona les que són «ideals per a infants».

Des de Lligams Orgànics detallen que els diferents espectacles no es faran sempre al mateix lloc, sinó que aniran «jugant» amb dues parcel·les de la finca en funció del nombre d’inscrits o de les condicions meteorològiques. També destaquen que han previst un aforament de 40 persones per tal d’aportar proximitat. «Volem ser propers i propiciar que la gent pugui parlar entre ells. Macrofestivals a la natura ja n’hi ha i nosaltres no anem a buscar això, volem senzillesa i intimitat».

El cicle s’allarga durant gairebé tot l’any per poder mostrar les diferents etapes de la natura al tros. «Si ho féssim en un cap de setmana, estaria tota l’activitat concentrada, però ens perdríem les meravelles que té la natura durant l’any –manifesta Amigó–. És com un plat, segons el condiment o com el cuinis, tindrà un gust o un altre, encara que la base sigui la mateixa».

Els detalls dels espectacles es poden consultar a la pàgina web de Lligams Orgànics i cal inscriure’s prèviament a les activitats a través del portal d’entrades Entrapolis.

Comentarios
Multimedia Diari