Inicien una campanya per mostrar l’abocament d’aigües residuals al Gaià

L’Associació Terres del Gaià ja ha obtingut 1.165 euros per finançar la creació d’un audiovisual sobre la problemàtica

01 julio 2024 20:51 | Actualizado a 02 julio 2024 07:00
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Associació Terres del Gaià ha impulsat una campanya de micromecenatge per a realitzar una peça audiovisual, que vol conscienciar sobre l'estat dels abocaments d'aigües residuals al riu Gaià. La iniciativa l’han portat a terme a través de la plataforma Goteo i, de moment, ja han aconseguit 1.165 euros. El repte és assolir la xifra de 2.100 en poc més d’un mes.

Des de l’entitat manifesten que «ja fa temps que hi ha una problemàtica endèmica d’instal·lació de depuradores a la conca del riu» i que la comarca de l’Alt Camp és la zona més perjudicada. «A llarg termini, el que volem és que es prioritzi i s'acceleri la construcció de depuradores en les aigües que es vessen al riu per a millorar-ne l'estat dels ecosistemes», apunten.

En aquest sentit, relaten que algunes depuradores estan construïdes, però no estan en funcionament i d’altres estan en procés de licitació o previstes pel 2030. A més, asseguren que «les depuradores plantejades funcionen amb sistemes que, en alguns països ja són obsolets, i fan una gran despesa d’energia». L'objectiu de la iniciativa és produir un audiovisual per mostrar a la ciutadania i a l'administració, la necessitat de depurar les aigües residuals i altres abocaments incontrolats que van a parar al riu. Aquest vídeo vol «posar damunt la taula» aquesta problemàtica, on s’ensenyaran alguns dels punts on es produeixen els abocaments i l'impacte que aquests tenen.

Divulgació i conscienciació

D’altra banda, des de Terres del Gaià volen utilitzar aquest recurs dins d’un pla de comunicació que faran a través de diferents canals, especialment a les xarxes socials. En aquesta acció també publicaran continguts complementaris, per fer arribar la problemàtica a la ciutadania en general, però també a les administracions.

«Volem arribar a Ajuntaments, entitats, empreses i petits empresaris de tota la zona perquè coneguin aquest patrimoni i el valor afegit que la seva conservació pot tenir per al territori». Conclouen que l'objectiu final és que «el màxim de gent possible giri la mirada cap al riu i conegui i estimi aquest patrimoni».

Comentarios
Multimedia Diari