L’Escola Saavedra de Tarragona llueix un mural de la Mulassa
Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’entitat amb motiu del 35è aniversari de la recuperació històrica d’aquest element del bestiari festiu de la ciutat
La façana de l’escola Saavedra llueix un gran mural artístic amb La Mulassa com a protagonista. Es tracta d’una iniciativa impulsada per l’entitat La Mulassa de Tarragona amb motiu del 35è aniversari de la recuperació històrica d’aquest element del bestiari festiu de la ciutat.
El mural dedicat a la Mulassa s’ha inaugurat aquest dijous en un acte que ha comptat amb la participació de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; el conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño; el director de l’escola Saavedra, Sergi Moncusí; el president de La Mulassa de Tarragona, Enric Garcia i el president de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Marc Rodero.
L’alcalde Pau Ricomà ha destacat que «és molt important que una escola no es tanqui, que s’obri al barri i el Saavedra és l’escola del barri». I ha afegit: «El bestiari és de la ciutat, però ara el teniu dins la vostra escola, ara és vostre». A l’acte també hi era present Jano Salvadó, el «pare de la Mulassa». En el transcurs de l’acte d’inauguració s’ha dut a terme l’espectacle infantil Les sabates de la Mulassa Petita a càrrec de Joan Rioné, una iniciativa coproduïda entre la Mulassa de Tarragona, Genovesa Narratives Teatrals i el Teatret del Serrallo.
La creació del mural de la Mulassa, a càrrec de l’artista Edu Polo, ha comptat amb la col·laboració de l’Escola Saavedra, l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació de Tarragona, de la Generalitat de Catalunya, l’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya i d’una trentena d’entitats i persones que a títol individual l’han fet possible. Aquesta intervenció no només ha permès dignificar la façana de l’escola Saavedra, sinó que, a més a més, ha convertit la paret d’aquest centre educatiu en un espai artístic i festiu de la ciutat.
La Mulassa de Tarragona és una entitat cultural molt implicada en el teixit associatiu de la ciutat. Compta amb diverses seccions que treballen per al foment de la cultura popular catalana: La Mulassa, recuperada el 1988; La Mulassa Petita, creada el 2002; els Gegants de la plaça de Sant Miquel, constituïts el 2006; el ball parlat La Sebastiana del Castillo, recuperat el 2018; i el Grup de gralles de La Mulassa.