L’accés a un habitatge per emancipar-se, a debat aquest divendres al ‘Diari’

Organitzat amb la Generalitat, analitzarà els reptes i desafiaments de la societat al voltant d’aquest dret fonamental

El dret a l’habitatge és un dels drets més essencials de la nostra societat. Però la situació del sector no és fàcil. Cada vegada costa més que el jovent tingui al seu abast eines i recursos suficients que els permetin emancipar-se. La societat està tensionada, la inflació no hi ajuda i els salaris no estan a l’alçada per poder cobrir la situació. És un sector ple de desafiaments, i precisament per això, el Diari, juntament amb la Generalitat, organitza un col·loqui que abordarà en profunditat aquesta qüestió des de diferents àmbits i perspectives.

El repte d’accedir a un habitatge per emancipar-se és el títol de la jornada que tindrà lloc aquest divendres 10 de novembre a les 9.30h a la sala Victoria Climent del Diari, i en què diferents ponents abordaran a fons la temàtica de l’habitatge des dels seus diferents punts de vista i experiències professionals i personals. Ho faran tot desgranant projectes i iniciatives, tant públiques com privades, que contribueixen a millorar el camí per aconseguir que emancipar-se no sigui un camí tan feixuc.

Els reptes de la conselleria

La jornada comptarà amb les intervencions de la consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, que exposarà els reptes que aborda des de la conselleria i en destacarà iniciatives específiques; el director de la Càtedra UNESCO d’Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Héctor Simón, que posarà sobre la taula la seva visió i experiència en el marc de la primera càtedra UNESCO d’habitatge del món; i la directora de la Fundació Mambré, Maira Costas Casas, que treballa per acompanyar les persones sense llar en la seva lluita per un habitatge digne i per la inserció social i laboral.

El col·loqui començarà just després de compartir un cafè networking entre els assistents, i serà emès en directe, com és habitual, a través de la pàgina web i del canal de YouTube del Diari.

Àmbits estratègics

El de divendres serà el segon dels col·loquis que el Diari ha organitzat amb el suport de la Generalitat de Catalunya enguany per tractar alguns dels temes estratègics que afecten la societat tarragonina. Un cicle que aquest 2023 va començar amb una qüestió tan complexa, sensible i cabdal com és la salut, i que acabarà al desembre amb un darrer debat al voltant de l’àmbit de l’educació.

L’any passat se’n van celebrar cinc. El primer, el 29 de juliol, sota el títol Ni una menys, vives, lliures i iguals, amb la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge Mestre. El segon va tenir lloc el 30 de setembre i va tractar un tema cabdal pel nostre territori com és la mobilitat. El 3 de novembre es va debatre sobre model energètic i, entre els ponents va haver-li la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. El quart col·loqui va tenir lloc l’1 de desembre sota el títol Fons Next Generation, una oportunitat per millorar el present i salvar el futur. El darrer de 2022 va celebrar-se el 16 de desembre i durant el mateix es va reflexionar sobre el model turístic i els reptes de futur d’aquest sector tan important a les nostres comarques.

Què cal de fer per assistir-hi?

Totes les persones interessades a participar presencialment a la jornada de divendres poden reservar seient trucant al telèfon 977299720 o escrivint un correu a: iromano@diaridetarragona.com.

Temas: