Reus celebra el primer any del Superadrac i del Ball de Pere i la Lloba

Ambdós elements han viscut el seu aniversari especial pels carrers del centre: el primer, amb un Creuament amb l’Espurna de Calafell; y el Ball de Pere i la Lloba, en cercavila amb la Somera de Reus i la Mulassa de Valls

Reus ha viscut aquest 22 de setembre un aniversari doble: el Superadrac, element inclusiu de Reus, ha celebrat el seu primer any de vida amb un acte especial, el Creuament del Superadrac; i el Ball de Pere i la Lloba, per la mateixa efemèride, ha sortit en cercavila en bona companyia.

Ambdós elements s’han consolidat, tot i la curta trajectòria, dins del calendari festiu reusenc. I afronten nous reptes.

El Creuament del Superadrac, impulsat per l’Associació Supera’t, ha dut la bèstia a trobar-se, a la plaça Prim, amb l’Espurna de Calafell. Des d’allà, la comitiva ha enfilat fins a la plaça de Sant Pere per bufar les espelmes.

En aquests últims 12 mesos, «hem tingut unes 15 sortides, que són tot un repte, i aquest dissabte en vam fer una fora vila. Anem obrint fronteres. I hem tingut molt bona acollida a la ciutat, amb interès per respectar les necessitats de les persones amb autisme, una condició que no és fàcil de visibilitzar. Volem viure la inclusió practicada», explica Mònica Bellido, presidenta de l’Associació Supera’t.

I ara, què més? «Estem creixent», apunta Bellido, que recorda que l’objectiu dels joves i adolescents que hi ha darrere del Superadrac és «entrar una mica més dins de l’imaginari festiu reusenc, que no sempre estrictament comporta sortir dins del Seguici o dins de la Processó; vol dir que se’ns tingui en compte igual que a qualsevol altre element. No és estar al mig de la plaça el dia 28 quan peta la Tronada; això seria incongruent amb les nostres necessitats».

Al seu torn, Pere i la Lloba –i, sobretot, les seves ovelles– ha tornat a fer les delícies de petits i grans des del Mercadal. Al ball l’han acompanyat, en cercavila, la Somera de Reus i la Mulassa de Valls. En aquest any, «sentim que la proposta ha tingut èxit. Ens ha sorprès que hagi agradat tant a la canalla, les ovelles els encanten», explica Marc Armengol, president de la Colla Pessigolla, que impulsa la dansa.

La intenció és envoltar-se, cada any, de nous convidats en aquest recorregut de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia.