La rehabilitació d’edificis al barri Fortuny s’estén
L’Ajuntament de Reus posa a disposició de les comunitats de propietaris un servei d’assessorament per sol·licitar ajuts europeus
Les comunitats de propietaris del barri Fortuny de Reus compten recentment amb un servei de suport per impulsar projectes de rehabilitació d’edificis per a la millora de l’eficiència energètica. L’objectiu de l’Ajuntament és que els veïns comptin amb informació, assessorament i també suport tècnic perquè, si ho consideren, puguin sol·licitar l’ajut Next Generation, i realitzar obres de rehabilitació. Així, el consistori obre també una nova fase del projecte de rehabilitació d’edificis del barri Fortuny per arribar a més comunitats.
El nucli històric del barri Fortuny va ser declarat Entorn Residencial de Rehabilitació Programada (ERRP) en el marc del Pla Estatal de Recuperació, Transformació i Resiliència i l’Instrument de Recuperació Next Generation EU. Està integrat per un total de 81 edificis i l’Ajuntament està actuant com agent rehabilitador de nou d’aquests edificis amb un total de 80 habitatges, i d’acord amb les respectives comunitats de propietaris, n’assumirà la licitació i execució de les obres.
La regidora d’Habitatge, Anabel Martínez, afirma que «la implicació directa de l’Ajuntament en la rehabilitació dels primers habitatges del barri Fortuny sempre l’hem entès com la primera pedra de la transformació a futur i a llarg termini del barri». I, ara, «obrim aquesta segona fase d’extensió del projecte amb el compromís d’assessorar, acompanyar i donar suport tècnic a les comunitats de propietaris». La regidora exposa que el projecte preveu intervenir en la rehabilitació d’habitatges «com a palanca per contribuir a revertir la situació urbanística i social del barri, marcats per la manca de manteniment dels habitatges durant molts anys».
El reial decret que regula els programes d’ajuda en matèria de rehabilitació residencial i habitatge social estableix una quantia màxima de 8.100 euros per cada habitatge rehabilitat sempre que s’aconsegueixi un estalvi energètic de mínim del 30%.