La Misericòrdia més jove té 3 anys i la més gran aviat serà centenària
Les dones amb el nom de la patrona animen que «hi hagi més nenes que el portin»
«M’encanta que la meva filla sigui la reusenca més petita que duu aquest nom, però també vull que n’hi hagi de noves», explica Misericòrdia Morcillo Marín. Ella és la mare de la Cori Morcillo Marín, la darrera nena nascuda a Reus batejada com la patrona. «Sempre havia pensat que, si algun dia tenia una filla, li diria així. I ho vaig fer», recorda la dona.
La Cori va arribar al món el 21 de març del 2020. Ara, «a poc a poc comença a ser conscient, sap que el dia 25 de setembre és el seu sant i gaudeix molt de les festes. Li agraden especialment els Gegants Indis i la Mulassa», relata la mare. Amb tres anys, la nena continua sent –de moment– l’última d’una tradició que ningú vol que es perdi.
Preservar-la és una de les raons de ser del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus, que actualment compta amb 233 integrants. Entre elles es troba la que molt aviat serà «la nostra primera Misericòrdia centenària», tal com apunta la secretària del col·lectiu, Misericòrdia Anguera.
Aquesta sòcia especialment longeva és la Misericòrdia Cavallé Tarragó. És de Reus, però viu a Barcelona i el pròxim 5 de novembre bufarà les 100 espelmes. «Està al corrent de tot el que fem, li arriben totes les nostres comunicacions i, des que va crear-se el Grup Cultural, cap al 1979, serà la primera que arribarà a aquesta xifra rodona», especifica Anguera.
«Misericòrdia és igual a Reus», destaca la secretària del Grup, que diu que «continuem amb la intenció de difondre el nom perquè hi hagi nenes que el portin. És una de les nostres metes primordials».
Les Misericòrdies han preparat tot un seguit d’actes per viure a fons aquestes dates. Un d’ells és l’esmorzar a la Boca de la Mina, que enguany serà l’1 d’octubre a les 9 hores. «Nosaltres posarem la beguda, els anissos i el bolado», indica Anguera. Però abans, demà dia 17, a les 11 hores al Santuari, hi ha la Trobada de Misericòrdies.