El Consell Comarcal del Baix Camp aprova el nomenament del nou gerent
Es nomena formalment Lluís Escoda Freixas i l’oposició critica la forma en què arriba: «L’han triat a dit»
La situació laboral dels treballadors del Consell Comarcal del Baix Camp, els quals reivindiquen millores salarials i de condicions, ha estat abordada, aquest dimarts 10 de desembre, al principi de la celebració del ple ordinari de l’ens supramunicipal, i ha estat per part del president d’aquest, Ernest Roigé, qui ha agraït al personal la paciència i «bona voluntat» per trobar una «entesa» en l’assumpte. «Aquest dilluns 9 de desembre s’ha signat l’acord per desencallar un dels temes més punyents i difícils que té, sobre la taula, aquesta institució, que és el de tenir unes taules salarials; aquesta signatura és el primer pas per obrir una nova etapa en aquest àmbit i el següent serà signar l’acord, per part de tota la corporació a la propera sessió plenària, el dia 19 d’aquest mes», ha dit Roigé. Ara bé, el comitè d’empresa, consultat per aquest mitjà, ha dit que encara no ha rebut cap proposta d’acord. «Només l’acta amb els punts de la proposta d’acord, però la proposta en si, encara no ens l’han fet arribar», han apuntat.
Un altre dels temes tocats al ple ha estat l’aprovació del càrrec de nou gerent, Lluís Escoda Freixas, qui ha estat nomenat formalment tot substituint Francesc Xavier Làzaro, i s’incorporarà, a més, el dia 7 de gener. Aquest punt ha estat criticat per l’oposició. Oliver Klein, de Nou Moviment Ciutadà, ha aportat, per exemple: «Nosaltres estem a favor de gerències professionals amb procés de selecció, Escoda té experiència, però no la més concreta per al càrrec». Mònica Pàmies, de la CUP, ha opinat en una línia semblant: «És un pas valent, el d’Escoda, però és un nomenament polític, fet a dit, i reivindiquem la tranquil·litat que dóna fer una selecció prèvia». Daniel Rubio, d’Ara, ha donat les gràcies a la feina de Làzaro, però «hauria estat encertat que el lloc hagués sigut amb publicitat i concurrència, amb una oferta i, si resulta ser el millor, l’hagués guanyat». En to semblant s’han pronunciat Ricard Montero (VOX) i David Paul Chatelain (PP).
Aprovació «per fascicles»
Un altre dels punts que ha generat conflicte entre equip de govern i oposició, tot i prosperar, ha estat el de l’aprovació de la massa salarial del Consell per a l’exercici 2024. En aquest punt, s’han detallat les dades de la massa salarial del personal funcionari del Consell (3,2 M€) i de Comaigua (2,3 M€), però resta pendent de detallar l’expedient de Secomsa Cambrils, en no haver rebut l’equip de govern les dades. Chatelain (PP) ha criticat que tot s’aprovi «per fascicles», Rubio (Ara) ha descrit la situació com a «l’any de la marmota» i Pàmies (CUP) ha desitjat tenir totes les xifres «abans que acabi l’any».