Cambrils: la gastronomia i el mar com a pol d’atracció turístic

El mar és un dels tresors de la nostra ciutat. És font de productes de qualitat, km 0 i de proximitat que els nostres cuiners han sabut realçar. I és que el nivell de la gastronomia cambrilenca és molt alt. Més de 150 restaurants ens avalen com a capital gastronòmica de la Costa Daurada, dos d’ells amb Estrella Michelin; però tenim molts més establiments i locals gourmet recomanats per professionals, crítics i mitjans especialitzats, cosa que fa possible que la nostra vila marinera s’hagi convertit, amb els anys, en un destí referent per a molts turistes i població veïna.

I és que Cambrils té un barri mariner molt dinàmic amb una població lligada al mar. De fet, un pla que recomano per fer baixar el dinar, és anar a veure l’arribada dels pescadors al port. Sàrcies, caixes i carros plens de llenguados, sípies i lluços cridaran l’atenció al seu pas fins a la subhasta de peix.

Però no són només els seus restaurants i el seu port pesquer. Ja sabeu que Cambrils té una extensa agenda gastronòmica amb la galera, la carxofa o el romesco com a protagonistes. De fet, aquest últim ha estat una de les estrelles de la temporada amb tres esdeveniments gastronòmics que l’han posat en relleu: les jornades gastronòmiques del romesco, el concurs Mestre Romescaire i la novetat d’enguany: Romesco Food & Drinks. Una proposta de l’AEH Cambrils i l’Ajuntament de Cambrils que va aconseguir posar en valor la tradició gastronòmica marinera de la població i apropar-la al públic i visitants de proximitat a través de diverses activitats lúdiques. Una desena de restaurants cambrilencs van oferir degustacions creatives del tradicional plat de romesco i d’altres platillos i tapes variades; totes elles maridades amb cerveses artesanes cambrilenques i catalanes i caves de proximitat i del territori.

Com a president de l’AEH Cambrils, però també com a propietari d’un restaurant, remarco la importància de celebrar i participar en esdeveniments gastronòmics que apropin la nostra cultura gastronòmica a autòctons i turistes, ja que és una forma de promocionar-nos de forma col·lectiva, no només com a empresaris, sinó també com a destí.

Els esdeveniments gastronòmics com el Romesco Food & Drinks o qualsevol altre que celebrem a Cambrils, són un atractiu per a turistes de proximitat, però també una eina per atraure i retenir població. Cambrils és una població de costa referent per moltes persones de l’interior del Camp de Tarragona que venen a dinar o a passar-hi els caps de setmana. I si escullen Cambrils és per la seva vida i activitat gastronòmica. Una ciutat agradable, acollidora i activa que atrau i atrapa!