Ara toca Camp de Tarragona

Justament fa pocs dies es complien vint-i-cinc anys de la primera vegada que vaig convertir-me en regidor del meu municipi, de posar tots els meus esforços i anhels al servei dels meus veïns i veïnes al municipi de Mont-roig del Camp. Fa tretze anys que tinc el privilegi de ser Alcalde, i és en aquest moment en què he decidit donar un pas endavant i posar tot aquest bagatge al servei dels companys i companyes del Partit dels Socialistes del Camp de Tarragona per encapçalar un projecte engrescador per al conjunt del nostre territori.

I ho faig perquè si hi ha quelcom del que estic convençut, és que el nostre territori ho té tot per triomfar. Tot. Un entorn natural únic, una posició geo-estratègica envejable, el dinamisme de la nostra societat civil i del nostre teixit associatiu i cultural... i en tot cas, el què ens ha restat històricament és la manca de complicitat entre les institucions i partits polítics de les nostres comarques en temes estratègics pel conjunt del Camp de Tarragona.

Per tot això, creiem que com deia el lema del congrés que es va celebrar aquest dissabte i que hem va elegir primer secretari del PSC a les nostres comarques, Ara Toca Camp de Tarragona. I això ho faré acompanyat d’un equip compromès amb el projecte que presentem, que barreja la joventut amb l’expertesa, que són una mostra representativa de tot el territori.

El context ens afavoreix. El PSC és ja el primer partit de les comarques tarragonines. Venim de guanyar les eleccions generals, les autonòmiques i les europees a la nostra demarcació. Hi ha més alcaldes i alcaldesses del PSC al Camp de Tarragona que mai i molt aviat, estem convençuts, tindrem a Salvador Illa com a nou president de la Generalitat. Tot plegat ho hem d’aprofitar per tal de defensar els interessos del nostre territori allà on calgui. Amb determinació i vehemència, si cal. I com ja apuntava, amb una estratègia compartida i uns objectius comuns el màxim de majoritaris possibles. Amb una federació forta, amb un Partit dels Socialistes amb una notable implantació territorial, amb uns resultats electorals a l’alça, i amatents a la veu del carrer, és possible fer-ho.

El PSC està aquí per treballar -la política útil-, volem ocupar-nos i resoldre els problemes de la gent, què també són els nostres, ja sigui des de les institucions o des del Partit, escoltant sempre a la ciutadania i portant els seus anhels i demandes allà on es prenen les decisions: a les sales de plens dels nostres ajuntaments, al Congrés dels Diputats, al Parlament de Catalunya, als Governs de Catalunya i d’Espanya, i allà on convingui.

Per això volem ser útils a les comarques tarragonines. Lluitant políticament a peu de carrer, acceptant totes les crítiques que siguin necessàries, i sent permeables a totes les aportacions que sumin en positiu. I treballarem emfàticament per assolir consensos territorials en aquells temes que són estratègics com a territori de cara al futur.

Els propers anys, es presenten plens de reptes importants i complexos pel nostre territori: l’accés a l’habitatge, el desenvolupament econòmic, la transició energètica, l’Àrea Metropolitana, el TramCamp, la mobilitat sostenible, el turisme, entre d’altres. I estic convençut que en tots aquests reptes els socialistes hi jugarem un paper important, perquè Ara Toca Camp de Tarragona.