Les cartes al director del dia

El Nàstic fa créixer Tarragona

Tenir el Nàstic a 2a dóna una empenta a la ciutat. El futbol és l’esport més seguit per la població a tot arreu, i és molta la gent que li posa una ubicació a les ciutats pel seu equip de futbol. Estem així gaudint el futbol professional que fins ara vèiem per la televisió. Tarragona destaca pel seu turisme, gràcies a la seva bona ubicació, a les seves parts històriques, les platges... I ara també ho torna a ser pel futbol.

El futbol ens aporta valors, per tot el que implica practicar una disciplina esportiva. Per als més petits, el primer equip del Nàstic és una referència, això ens facilita que molts nens es motivin a practicar aquest esport, ja que la importància d’aquest en un nen i adolescent és important. Aporta una disciplina, un respecte, educació, companyonia... Això ens ajudarà a educar millor els nostres fills.

Quan preguntem per què volen jugar a futbol, és ben fàcil, ens diran perquè vull ser com: Palanca, Marcos, Rayco... El dia de demà agrairem tenir un club com el Nàstic a les categories més altes, per totes les bones coses que aporten a la nostra ciutat, a les nostres famílies i a la nostra vida. Per tant, animem tots a seguir aquest camí i gaudim d’aquest esport i aquest club tan gran com és el Gimnàstic de Tarragona. Tarragona és i serà més gran entre tots.

Ferran Carbó (Tarragona)

Comiat al pare Canals

El dia de Tots Sants el pare Eduard va complir 86 anys i el 26 de novembre ens va deixar després d’una llarga malaltia que suportà amb el seu tarannà, o sigui, amb un somriure i donant gràcies quan se l’anava a veure alhora que, demanava s’hi tornés ben aviat.

Pocs mesos abans de complir els 80 anys, va fer el seu últim viatge a Àfrica i mesos després va ser traslladat a la Residencia-Infermeria que la Comunitat Claretiana té a Barcelona, on ha passat la seva llarga malaltia que acabà amb el seu traspàs. Hem de fer esment que ha deixat un grat record en les infermeres que el cuidaven.

El pare Eduard, per a moltes famílies era un membre més, posició que ell gaudia de ple i les famílies a més de la seva amistat que no fallava mai i sempre estava disposat, se sentien honorades.

Si recordem l’homilia de les seves noces d’or de sacerdoci, hi ha un paràgraf que és un cant a l’amistat, ja que per a ell, un amic, representava un tresor i que, en tenir-ne tants, no podia, de cap manera, considerar-se pobre, deia així mateix que tindria ben present els consells dels recordatoris de la celebració de les dites noces: «L’amistat fa iguals als amics», «El suport d’un amic és incomparable», «Estimant de tot cor, farà feliços els del teu entorn», «Gràcies: quan et necessito et trobo al meu costat» i «L’amistat cal guardar-la: que ni la distància ni el temps la refredin».

El pare Canals, en fer referència a l’amistat dient que tindria en compte els consells esmentats, vull creure que, atesa la seva manera de ser, no els necessitava, ja que el seu comportament era una lliçó permanentment del que és l’amistat i l’estima a les persones.

Pare Eduard, aquestes pobres línies de comiat són per dir-te que el temps no esvairà el teu record i que, si estant a la residència eren moltíssimes les persones que es preocupaven per la teva salut, des d’ara, els que t’hem estimat demanem que ens acompanyis des del cel, ja que aquí ja no podem tenir-te entre nosaltres.

Montserrat Serra (Tarragona)

L’eliminació del Reial Madrid

El Reial Madrid ha quedat eliminat de la Copa del Rei per una alineació indeguda del seu jugador rus Txérixev, que tenia pendent complir un partit de sanció per acumulació d’amonestacions de la temporada passada. Tots avui ens preguntem com un equip tan important i amb tants recursos pot caure en aquesta ximpleria i arruïnar la seva participació en una competició bastant important com aquesta.

No valen les excuses que la federació o el seu antic equip no els van avisar, perquè només guanyen enemics i reputació de mentiders. És molt més prudent que surti el seu president i demani disculpes als milers de socis i als milions de seguidors que tenen arreu del món, perquè aquestes persones són les que senten de veritat els colors, i ara estan avergonyides que aquest club tan poderós i grandiós estigui eliminat per un error de nen de 5 anys.

Ignacio Tuya Campos (TGN)

Temas: