La clau del sector hostaler és la qualitat

L’objectiu que tots els establiments d’hosteleria hauríem de tenir és aquest: la millora de la qualitat que oferim en els productes, les instal·lacions o l’atenció

Ara fa cinc anys, l’agost de 2018, des de l’AEHT vam fer una aposta per promoure la qualitat de la nostra gastronomia, creant el Consell d’Experts de la Federació. Inicialment, el Consell estava format pels xefs dels cinc restaurants de la província reconeguts amb una Estrella Michelin (Joan Bosch, de Can Bosch; Diego Campos, de Rincón de Diego; Fran López, de Villa Retiro; Jeroni Castell, de Les Moles, i Vicent Guimerà, de l’Antic Molí) i pel director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí.

Durant aquests cinc anys, el nombre de membres del Consell ha anat creixent, gràcies a les incorporacions de nous restaurants reconeguts tant amb Estrella Michelin com amb Sol Repsol, fins a arribar a la dotzena que a hores d’ara el conformen. Això no fa més que avalar la feina que els nostres cuiners i cuineres estan fent; una tasca reconeguda amb distincions i amb clients que, cada vegada més, cerquen aquesta qualitat.

Des de l’AEHT també hem seguit apostant per millorar la qualitat en l’àmbit de la formació a través de la inauguració de la nostra aula, on oferim cursos d’alt nivell a tots aquells qui mostren inquietud i voluntat d’adquirir nous coneixements en hostaleria, per tal d’oferir un millor servei als seus clients.

I és que hi ha molts projectes al nostre territori que cerquen aquesta qualitat, tant d’hotels com de restaurants; fins i tot les guinguetes en són un exemple, com l’Elektra de Salou, reconeguda enguany com una de les 100 millors d’Espanya pel seu servei i ús de productes de qualitat.

A Ulldecona tenim dos exemples més. És el cas dels restaurants del Vicent Guimerà, l’Antic Molí, i del Jeroni Castell, Les Moles; ambdós reconeguts amb una Estrella Verda Michelin, la qual distingeix projectes compromesos amb la sostenibilitat que respecten els ritmes de la natura i que s’esforcen per innovar amb iniciatives que preserven el medi ambient, la gestió de recursos i l’eliminació de residus.

L’objectiu que tots els establiments d’hostaleria hauríem de tenir és aquest: la millora de la qualitat que oferim en els productes, les instal·lacions o l’atenció; ja que és l’única manera de captar visitants que valorin aquest tret diferencial que aporta un allotjament, un bar o un restaurant compromès amb el territori i el seu desenvolupament sostenible, preocupat per la petjada ecològica, que utilitza productes km 0 maridats amb els vins de la terra i que atén a través d’uns professionals que transmeten els seus coneixements i qualitat humana.

Aquesta aposta per la qualitat també ens ajudarà en la coneguda i temuda estacionalitat; perquè el producte de qualitat i el visitant que el busca és més flexible en aquest aspecte. Si a aquesta aposta hi afegim un model turístic que prioritzi cultura, paisatge i patrimoni, com cerca el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, podrem redirigir el sector cap a un millor futur per a totes i tots.

Temas: