Una dona formiga

Quan un periodista va trucar a Merche Dalmau, propietària del celler Clos Galena, per dir-li que el seu vi Formiga de Vellut havia estat triat per al sopar dels Nobel, no hi va donar més importància. «Em va semblar que era una comanda més. Exportem a una trentena de països», diu Merche Dalmau. Mai podia imaginar que amarar els paladars dels saberuts del món amb el Formiga de Vellut representaria situar els vins del Domini de la Cartoixa a l’Olimp de la viticultura.

També va ser el premi a una història exemplar de superació. Miguel Pérez, marit de la Merche, tenia el somni de fer un celler ecològic al Priorat, inspirat en els chateaux francesos. La mort del Miguel per un càncer va deixar la Merche, farmacèutica i amb tres filles, davant del dilema: «Va ser com si anés tranquil·lament en un avió i de sobte em diguessin que m’havia de posar al comandament de l’aparell, sense saber pilotar», explica la Merche.

Envoltada de les tres filles i d’un bon equip de professionals el projecte del Miguel s’està eixamplant més enllà de les terres que van pertànyer als monjos de la Cartoixa d’Escaladei per produir blancs de la Terra Alta. Si hi hagués el Nobel del Vi, el guanyaria Merche Dalmau.

Temas: