Tor i el turisme de successos

L’artífex d’aquest fenomen és Carles Porta. Hi ha turistes que demanen l’habitació on es va allotjar Porta a l’Hostal Montaña d’Alins mentre rodaven la sèrie, segons explica Javier Ricou en un reportatge a La Vanguardia.

Els veïns han demanat restringir l’accés al poble, que de fet només té un carrer. Carles Porta no era un periodista de successos. Va començar a Segre fent informació comarcal i política.

Els fets de Tort, amb uns crims mai aclarits del tot, van dur Porta a endinsar-se en els misteris d’aquella muntanya maleïda. L’èxit dels seus llibres i de la sèrie televisiva, que ha comprat Atresmedia, rau en la dignificació del periodisme de successos. Porta ha glorificat el gènere negre. L’última vegada que vaig estar a Tor va ser per passar a Andorra pel port de Cabús. És una meravella.

De tornada, en arribar a Tor, un vell assegut a la porta de casa ens va advertir: «No passareu». Efectivament, una cadena ens va privar el pas. Vam haver de tornar cap a Andorra i regressar a Alins per la Seu d’Urgell. Si sobren visitants, a Tor ja saben com limitar l’aforament.

Temas: