Millor sense Govern

El partit que té la clau mestra és ERC, però alhora, aquesta potestat esdevé una arma de doble tall que pot causar greus perjudicis als republicans. Si fan president del Govern el socialista Salvador Illa, trairan la recuperació del front independentista, ressuscitat en l’elecció de la mesa del Parlament, i donaran més provisions a Junts en la pugna per l’espai sobiranista, una rivalitat que en les darreres eleccions s’ha decantat del bàndol postconvergent.

Els socialistes, per la seva banda, han dit per activa i per passiva (i en cinc idiomes) que no faran president Carles Puigdemont amb la seva abstenció suposadament forçada per l’amenaça de Junts de fer caure el Govern de Pedro Sánchez. És inconcebible que Junts propicii un executiu de PP i Vox a Madrid. Anem de dret a la repetició electoral.

No hauria de passar res, i fins i tot seria beneficiós, continuar sense Govern si fos veritat aquella falòrnia que diu que Itàlia és un país que va bé perquè les constants crisis polítiques fan que invariablement estiguin molts mesos sense govern.

Temas: