La URV i les pomes

Trenta-sis professionals de la Universitat Rovira i Virgili estan en la llista anual dels investigadors més influents del món que elabora la Universitat de Stanford (Califòrnia). Un reportatge de Joel Medina, recollia ahir al Diari de Tarragona alguns dels treballs més destacats.

Per la meva condició de lleidatà voldria destacar l’estudi que ha fet la URV, en col·laboració amb la Universitat de Lleida sobre els beneficis per a la salut de la poma vermella.

La revista científica Food and Function ha publicat el resultat de les proves realitzades a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus amb un total de 121 voluntaris. La conclusió indica que el grup de persones que van consumir poma roja redlove van reduir els nivells de proteïna C reactiva i la glicoproteïna interleucina-6, associades a la inflamació. És a dir, menjar pomes vermelles va bé per a la circulació de la sang. Tant de bo que aquesta investigació, a més de millorar la salut de les persones, ajudi a rescabalar la butxaca dels pagesos, prou castigats per la meteorologia, la burocràcia i els impostos.

Temas: