La llibertat disfressada

Clau europea: l’ascens dels partits d’extrema dreta amenaça el futur del projecte d’Europa. Es confirma el pronòstic que va fer Orwell: «El nou feixisme vindrà camuflat amb la bandera de la llibertat».

- Clau estatal: El plebiscit que propugnava Feijóo per desbancar Pedro Sánchez ha punxat. El PP guanya en l’àmbit d’Espanya, però la diferència amb el PSOE és tan poca que es pot considerar un empat tècnic. Ni l’amnistia, ni el lawfare, ni l’ofensiva sota el lema «o Begoña o democracia» han tingut cap efecte. Sumar passa per davant dels Comuns. Ciudadanos desapareix. Irromp S’ha Acabat la Festa d’Alvise Pérez, un altre partit d’ultradreta.

- Clau catalana: Nova victòria del PSC i, per tant, aval de les urnes als socialistes perquè Salvador Illa presideixi la Generalitat. ERC guanya a Junts la pugna independentista.

- Clau tarragonina: El noi que em va recollir el vot al col·legi electoral de l’Arrabassada duia una samarreta del Nàstic. Ens vam acomiadar xocant els punys amb un clam conjunt: «Força». I el Nàstic va guanyar.

Temas: