El semàfor del director

Luis María Anson, quan era director del diari ABC, tenia «el despatx més gran que mai hagi acollit un director», segons explica David Jiménez al llibre El Director. Secretos e intrigas de la prensa narrados por el exdirector de El Mundo.

A la porta de l’estança hi havia un semàfor. Si la llum estava vermella, volia dir que Anson no rebia trucades ni visites. Si la llum estava ambre (groga), només acceptava trucades, i si estava verda, acceptava totes dues. Més peculiar era el fet que el despatx d’Anson tenia una sortida privada per on entrar i sortir sense ser vist, com als castells medievals.

El cas il·lustra la dificultat que comporta la direcció d’un diari. Álex Saldaña i Javier Díaz han viscut en diferents etapes, de forma interina o efímera, l’experiència de comandar el Diari de Tarragona. He tingut la sort i el privilegi de treballar amb tots dos i he pogut comprovar que, a més de grans professionals, són excel·lents persones, condició imprescindible per ser bon periodista, com va dir Ryszard Kapuściński. Ho han demostrat sense semàfor ni porta secreta.

Temas: