El gat de Puigdemont

No ha passat desapercebut el fet que a les primeres imatges de Puigdemont a Waterloo, després de l’exhibició d’escapisme, apareix acaronant el seu gat al jardí de la residència belga. Nino, que és el nom del marruix, va fer cap a Waterloo amb l’esposa i les dues filles de Puigdemont. Quan la família va decidir tornar a Catalunya, el gat es va quedar amb l’expresident, «encadenat al destí del seu amo», ha escrit Carol.

Puigdemont ha dit que l’episodi de l’Arc del Triomf «ha demostrat la capacitat que tenim per entrar i sortir». És una de les habilitats dels gats. Sobretot si tenen a disposició una gatera com la que va aprofitar Puigdemont per guillar.

La figura del gat ens evoca personatges històrics com De Gaulle que també sortia amb el gat quan rebia visites a Colombey. O mites cinematogràfics com Marlon Brando amb el gat a la falda en l’escena inicial de El padrino. Què ha volgut dir Puigdemont en aparèixer amb el gat? Que té set vides polítiques? És una imatge massa elemental per a l’astúcia de l’amo del Nino. A veure quina serà la següent gatada.

Temas: