les notícies

Notícies com, per exemple, que el Port de Tarragona serà el hub (centre d’operacions) europeu del gegant automobilístic MG, l’empresa matriu del qual és SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation), el setè fabricant d’automòbils més gran del món.

Només a la Xina venen set milions de cotxes l’any. Altres notícies de la festa d’un diari també són que la Ribera d’Ebre exporta oli de màxima qualitat a Corea del Sud; que incomprensiblement a Tarragona hem d’entomar la importació de taronges de Sud-àfrica per una imposició de la Unió Europea; que l’alcalde de Salou ha estat convidat a Melilla per explicar el model turístic de la Costa Daurada; que el darrer llibre del periodista reusenc Josep Cruset La Pensilvània. L’or negre dels Vilella, ha tingut tant èxit que se’n farà una segona edició. I la més coronada: es presentarà a Tarragona!

El també periodista reusenc, l’històric gegant de la ràdio Josep Maria Martí publicarà un llibre amb els seus articles a la contra del Diari de Tarragona. Fins i tot hem pogut saludar l’arquebisbe de Tarragona, sempre escàpol de festes i saraus. A banda de sotaiguar el bancal de les notícies, la celebració dels 215 anys del Diari de Tarragona ha servit per retrobar antics companys de feina entre els quals hi ha un estol de grans periodistes, des del degà Antoni Coll fins a l’actual directora Natàlia Rodríguez. Ara que encara tenim calent el Concurs de castells, la metàfora castellera d’un diari que fa 215 anys seria que entre tots hem bastit un 2d15, amb folre i manilles. Visca!

Temas: