Ambaixadors de l’Alzheimer

«Si tots els que avui estem aquí arribem a complir 85 anys, cent de nosaltres tindràn Alzheimer, és a dir, un de cada tres. Si no actuem, cent de nosaltres oblidaran el nom dels seus fills, no reconeixeran els seus amics, seran incapaços de trobar el carrer de casa seva. Si no actuem, cent de nosaltres necessitaràn ajut per vestir-se, per menjar, i deixaran de caminar, i també de parlar.

Xifres sobre l’Alzheimer n’hi ha moltes i gairebé totes són ben dolentes, però hi ha una esperança: la ciència ens diu que en el 40% dels casos d’Alzheimer, la malaltia es pot prevenir si actuem sobre factors de risc que són modificables.

Mai és massa aviat, i tampoc mai és massa tard per cuidar de la salut cognitiva. (...) Estem convençuts que la prevenció és el camí per reduir l’impacte de l’Alzheimer. Si us preocupa tenir un envelliment saludable, si us preocupa que petits problemes de memòria d’avui no acabin sent una demència el dia de demà, la Fundació Rosa Maria Vivar us suggereix que ens feu d’ambaixadors.

Ajudeu-nos a convèncer a l’administració pública, a les institucions i a la societat civil en general, que només des de la prevenció aconseguirem que l’Alzheimer no sigui la veritable pandèmia del segle XXI». Som-hi.

Temas: