I les tortugues de la Savinosa?

Fa poc més d’una setmana que Tarragona era notícia per un fet inèdit. Una meravella de la natura que ens deixava bocabadats. El primer niu de tortugues d’aquest estiu al litoral català escollia la Savinosa i va esdevenir un fenomen en tota regla.

Els grups ecologistes s’hi van implicar a fons. L’Ajuntament no va deixar-ho escapar. Els banyistes i veïns de Tarragona no s’ho perdien. I el Diari n’ha fet i en farà bandera fins el darrer dia. Perquè a vegades no som conscients del que tenim a prop. Sovint paguem viatges de molts i molts euros a l’altra punta del món per veure fets com aquest.

Per això, dins de la duresa de notícies i en un context de caos ferroviari extrem, de crisi energètica sense precedents, amb una violència masclista que no para de créixer i amb carreteres que acumulen accidents dia rere dia, és important aturar-nos un moment a valorar aquestes petites coses que, de fet, no són tan petites. Perquè aquest estiu, l’expectació continua fixada a la Savinosa, sota els ulls de molta gent. I també del seu descobridor, Francesc Gras, que poc es podia imaginar que tindria aquest protagonisme.

No oblidem les tortugues. En època escolar, segur que la troballa formaria part dels treballs per projectes de les escoles. Quan naixeran? N’estarem pendents. Una història de vida que val la pena que seguim.

Temas: