Riu Avall ofereix onze concerts en la tercera edició

Ribera d’Ebre, Montsià i el Matarranya són les ubicacions d’un festival que pretén fer arribar la música clàssica al territori

Avui arrenca la 3a edició de Riu Avall, un cicle de concerts de música clàssica que ocuparà l’agenda cultural fins al 10 de novembre. Aquesta edició s’ha ampliat a onze concerts, repartits per la comarca del Matarranya i dues comarques ebrenques, Ribera d’Ebre i Montsià.

El projecte, organitzat per l’empresa Darmósmusic Projects, va començar l’any 2022 com una manera d’apropar la música clàssica als territoris ebrencs. D’aquesta manera, Riu Avall ofereix una combinació de músics i concertistes de les Terres de l’Ebre i de la resta de Catalunya, i un repertori complet. Però no només es divulga la música, sinó que també és una oportunitat per fer valdre la terra.

Així, al voltant dels diversos indrets on es fan els concerts també hi ha rutes turístiques per la zona. La directora dels serveis territorials de Cultura a l’Ebre, Victòria Almuni, advoca per «un turisme que siga sensible al món rural i s’adone de les potencialitats que aquest té quant a expressió cultural, però també quant a tracte social».

Novetats

Entre les novetats d’enguany hi ha un cinema mut a la fresca, en el que es projectarà la pel·lícula ‘Sunrise’ de Murneau, amb acompanyament de música exclusivament del compositor J.S. Bach.

Una altra innovació és la projecció de ‘La Traviatta’, de Verdi. Amb l’obra, hi haurà un fullet explicatiu per atansar aquest gènere al públic general, així com una teatralització, perquè els assistents puguin seguir-ne el fil.

El director de Riu Avall, Joan Blanch, ha destacat el nou cartell, obra de l’artista tortosina Meritxell Algueró; una proposta fresca que conté el llistat de poblacions que participa, començant per Vinebre, el municipi que, avui a les 20.00 h, dona el tret de sortida al festival, amb un concert de flauta travessera i piano, a càrrec de Mirjiam Plas (flauta) i M. Alonso-Allende (piano).