La Fira d’Ocupació d’Amposta connecta el jovent amb una quarantena d’empreses
El recinte firal acull una nova edició del certamen, que vol millorar l’ocupabilitat dels joves a les Terres de l’Ebre
Per a molts joves, superar la vergonya i trencar la barrera per establir un primer contacte amb una empresa no és un pas tan fàcil ni natural. Molts no s’han iniciat encara al món laboral, tenen dubtes o no saben com començar a relacionar-se. Per aquest motiu, les fires d’ocupació es converteixen en una bona oportunitat per facilitar aquest punt de trobada i de contacte, més fluïd i distès. En un mateix espai, els joves troben una gran quantitat d’empreses i entitats on potser el seu perfil encaixa i es genera una ocasió per deixar el currículum i començar una primera comunicació amb una empresa.
Aquesta és l’oportunitat que es va generar ahir amb la Fira d’Ocupació d’Amposta, al recinte firal, amb la participació de 45 empreses i entitats i organitzada per la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, el Campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili i l’Ajuntament d’Amposta.
Una de les empreses que participava per primera vegada a la Fira d’Ocupació era per exemple l’empresa Nomen, que oferia tres llocs de feina a la fàbrica de Deltebre, de carretiller, d’operari i de maquinista.
«És la primera vegada que participem a la fira i s’ha apropat molta gent, especialment els més joves. Segurament tornarem a participar un altre any», explicava Eugenia Camisón, que donava suport al departament de recursos humans.
Una de les empreses que participa sovint a les fires d’ocupació del territori és L’Onada. Montse Barberà, que coordina els serveis a domicili, considerava que les fires «són un punt de trobada important i valorem molt que les persones ens vinguen a nosaltres, perquè nosaltres a elles és més difícil arribar». L’Onada en aquest cas buscava perfils de tot tipus, des de neteja a manteniment, però especialment gerocultors. «Són els perfils que més costa de trobar. Calen persones responsables en cuidar la gent gran, respecte i bon comportament», apuntava.
Dos joves que ahir buscaven feina eren Myriam, de 21 anys de Freginals, i Nina, de 22 anys de Deltebre. Totes dues estudien el primer curs d’un cicle de gestió de vendes i espais comercials. En el cas de Myriam, ja ha fet pràctiques en diferents botigues i comerços. «Les fires d’ocupació estan molt bé perquè a vegades no saps res de les empreses, ni on estan, com arribar o com buscar-les, i tenir-ne tantes aquí facilita molt l’accés als alumnes, tant per a pràctiques com per feina», explicaven.
Un altre cas era el d’Ayram Peñalver, de 25 anys i d’Amposta, que s’acaba de titular d’un cicle formatiu d’Animacions 3D. «Busco feina d’informàtica, ja que no tinc molta experiència i vull una oportunitat, o feina vinculada al 3D. Si no surt res, continuaré buscant per internet. L’any passat vaig venir aquí buscant pràctiques i quan vaig rebre un correu que tornaven a fer la fira, tenia clar que avui vindria. Va molt bé que en un sol espai estiguen tantes empreses», valorava.