Jordi Jordan ja és «l’alcalde del canvi» a Tortosa

És el primer batlle progressista de la capital ebrenca després de 16 anys de governs de l’espai convergent

Jordi Jordan ja és «l’alcalde del canvi» a Tortosa, després de 16 anys de governs de l’espai convergent a la capital ebrenca. En el ple d’investidura d’aquest dissabte, una batalla d’aplaudiments i crits d’uns i altres, s’ha conformat finalment el govern entre Movem-PSC i ERC, i amb el suport extern de la CUP, que es manté a l’oposició. El nou escenari a Tortosa deixa l’ex alcaldessa Meritxell Roigé i el seu equip (Junts per Tortosa) a l’oposició. Jordan ha rebut 11 dels 21 vots dels regidors del nou plenari, enfront els 10 que ha sumat Meritxell Roigé.

El nou batlle, qui ha estat tres mandats com a cap de l’oposició, ha remarcat que té la voluntat ferma de «governar per a tots els tortosins, ens hagin votat o no» i que el nou govern representa la majoria social de la ciutat. «Avui iniciem una nova etapa política. Gràcies a tots els que han fet possible aquesta nova etapa a Tortosa després de 16 anys».

Jordan ha manifestat que cal governar des de la generositat, diàleg, humilitat, treball i esforç col·lectiu, estenent la mà a tots els grups municipals. «Tenim molt clar que governarem per a tothom, on tothom se senti escoltat», ha dit. «Estenc la mà a tothom que vulgue aportar en positiu. Les quatre forces progressistes prenem l’acord com el punt d’inici d’una nova forma de fer a la ciutat, amb les persones al centre de totes les polítiques. Així ho vam reivindicar i així ho posarem en pràctica».

Jordan ha expressat que aquesta voluntat de canvi té «vocació de quedar-se» per fer de Tortosa una ciutat més progressista, més social i més solidària. D’entre els eixos de treball per al mandat que ara comença, Jordan ha destacat obrir més Tortosa al riu Ebre, cohesionar la ciutat, potenciar els actius turístics i el patrimoni històric i incidir en les polítiques socials i d’habitatges, alhora que millorar la neteja i l’estacionament, donant suport al comerç local, generant sòl industrial i exigint la construcció d’un nou hospital.

L’ara cap de l’oposició Meritxell Roigé ha considerat que finalitza la seua «primera etapa» com a alcaldessa «en contra de la meua voluntat i en contra de la majoria de tortosins», després de fregar la majoria absoluta al 28M. Roigé ha reivindicat tota la feina feta fins ara, generant llocs de treball, l’arribada d’indústries i el sanejament dels comptes a l’Ajuntament, i ha recordat els projectes que Junts deixa en marxa i amb el finançament necessari, unes actuacions que ha demanat que el nou govern municipal no paralitze. «Malgrat que hem incrementat en vots, la suma aritmètica els permet assolir un govern en minoria. És un govern de perdedors. Tots han perdut vots, percentatge i regidors», ha emfatitzat. «Farem tot el possible perquè el bon moment que està vivint Tortosa no es paralitze per ningú».

Per la seua banda, la portaveu d’ERC Mar Lleixà, qui serà alcaldessa el 2026, ha agraït a Xavier Faura haver-li traspassat la responsabilitat d’encapçalar el seu grup. «Avui comença a caminar un govern pel canvi i pel progrés. Un govern que estarà al costat de totes les persones. Perquè Tortosa és diversa i això ens fa rics com a societat. Treballarem perquè tothom tingue les mateixes oportunitats i Tortosa sigue més amable i cohesionada», ha expressat.

«Celebrem que finalment s’haja portat a terme un canvi de govern a la ciutat», ha declarat el regidor de la CUP Sergi Arnau. El portaveu ha explicat els eixos programàtics que exigiran al nou govern municipal de Tortosa per oferir «estabilitat», però ha apuntat que seran «generosos» i «donaran un marge de confiança suficient» en l’aterratge del nou equip.

Temas: