El Consorci d’Aigües de Tarragona invertirà 13 milions d’euros en un nou dipòsit d’aigua no tractada a l’Ampolla
L’ens aprova el pla d’inversions més elevat de l’última dècada
El Consorci d’Aigües de Tarragona, que gestiona el minitransvasament de l’Ebre, ha aprovat aquest dimarts el pressupost i el Pla d’Obres, Instal·lacions i Serveis per a l’any 2025. En total l’ens executarà un pressupost de gairebé 49 milions d’euros.
La proposta pressupostària preveu un estalvi de més de mig milió d’euros gràcies a l’eficiència energètica aplicada al consorci, amb la posada en marxa de dos parcs fotovoltaics. Aquests parcs solars són els més grans del sector del tractament d’aigua a tot l’Estat.
El Consorci estima un consum anual per al 2025 de 76,6 hm cúbics d’aigua, que confirma l’estabilització del volum d’aigua dels últims anys. La despesa variable, que inclou l’energia i els reactius, es redueix així en prop d’un milió d’euros en un any. La tarifa efectiva és de 0,54 euros per mil litres.
“Hem de conscienciar la ciutadania i fer pedagogia. Que surti aigua de l’aixeta en condicions òptimes té un cost. L’aigua captada al CAT és del final de la conca de l’Ebre, que té molts usos, i hem de fer un major esforç per tractar-la. Potabilitzar-la no és barat, i tot i això té un cost de 54 cèntims d’euro per cada mil litres d’aigua”, ha explicat el president del CAT, Joan Alginet.
En el decurs de l’assemblea general també s’ha aprovat el Pla d’Obres, Instal·lacions i Serveis, que recull les inversions que es duran a terme a partir del 2025. En concret s’executaran una quarantena d’actuacions per un import de 25,32 milions d’euros. A les Terres de l’Ebre s’hi invertiran 17 milions d’euros, una xifra que ha posat en valor el president del CAT, Joan Alginet, remarcant que és important invertir precisament en el territori d’on prové l’aigua. El president ha remarcat que aquest pla d’inversions és “el més ambiciós dels últims anys”.
El projecte més destacat, amb 13 milions d’inversió, és la construcció d’un nou dipòsit d’aigua a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de l’Ampolla. Tindrà una capacitat de 185.000 metres cúbics i donarà a l’ens més garanties de subministrament i de seguretat. “Disposa d’un altre dipòsit permet potabilitzar en condicions òptimes”, ha expressat Alginet. El projecte del dipòsit ja està redactat i l’ens ja disposa dels terrenys.