Campanya per evitar ofegaments a l’Ametlla de Mar
El Servei d’Urgències Municipal (SUM) facilita informació a diversos punts del municipi per conscienciar els banyistes i allunyar el perill
La campanya consisteix en la difusió de 5.000 fulletons informatius en diferents idiomes sobre les normes cíviques, que s’han repartit a l’Oficina de Turisme i punts d’informació turística del nucli urbà i les urbanitzacions, el SUM, així com entre les immobiliàries que lloguen habitatges d’ús turístic amb piscina. També s’ha publicat el cartell informatiu a les xarxes socials. A més, s’han repartit 2.500 tríptics per evitar ofegaments a les piscines.
La campanya comença tots els anys a l’inici de la temporada estival, però, enguany, té una especial rellevància arran de l’ofegament fa uns dies d’una xiqueta en una piscina privada de la urbanització Les Tres Cales, «un dels reptes que tenim és poder fer arribar la informació i contactar amb les persones que viuen en les nombroses urbanitzacions que hi ha fora del nucli urbà del poble», indica al Diari la coordinadora del SUM i tècnica de l’Àrea de Salut, Marisa Porcar.
Aquest tràgic accident s’uneix als múltiples ofegaments que hi ha hagut aquest estiu, tant a la mar com a les piscines privades arreu de Catalunya, especialment en aquelles ubicades en allotjaments turístics on no hi ha una tanca perimetral que les delimite. Segons ha pogut constatar el SUM, les morts a la mar es podrien deure a «un canvi en els corrents marins que s’està produint darrerament, a la qual cosa se li afegeix la inconsciència d’alguns banyistes».
Porcar manifesta que «a les piscines, els menors han d’estar molt controlats perquè poden caure o tindre un cop i un nen s’ofega molt fàcilment. Només hi ha hagut un ofegament aquí, ja és suficient per vigilar sempre».
Es busca infermera
El SUM vol reforçar el seu personal ofertant una plaça d’infermeria per cobrir immediatament. El servei d’urgències està operatiu les 24 hores del dia i consta de quatre equips de dos persones cadascun.