Amposta inicia les obres per recuperar les cases del Castell

Forma part d’un projecte estratègic i s’ubicarà l’Oficina de Turisme i serveis cicloturístics

L’Ajuntament d’Amposta ha iniciat les obres per recuperar les cases del Castell. Es tracta d’un projecte destacat al municipi per ubicar-hi l’Oficina de Turisme, la seu muncipal de Cultura i Festes, un bar-restaurant i serveis cicloturistes.

Les obres van ser adjudicades la passada primavera a l’empresa ampostina Adolfo Constructors per un import total de 931.207,83 euros (IVA inclòs). La rehabilitació pretén compaginar la preservació i posada en valor de les tres cases amb les restes medievals que se sap que hi ha a sota de la més oriental. Així, en aquesta casa, on s’ubicarà l’oficina de turisme, quedaran visibles les restes en un espai diàfan museïtzat i amb accés a la celòquia i els espais exteriors adjacents.

Quant a la casa central, el seu vestíbul, que mantindrà l’ambient de les construccions originals, serà el punt de connexió entre àmbits, i donant accés directe a la cafeteria i als serveis destinats l’activitat cicloturística, situats a la casa més propera a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó, que també ha estat en obres i s’estan ultimant els últims detalls

És en aquesta casa on hi haurà la cafeteria i restaurant, amb una terrassa sobre el riu. La rehabilitació preveu, a més, criteris de restauració de tots aquells elements que sigui possible mantenir.

La rehabilitació de les Cases del Castell és una de les actuacions incloses dins del projecte Pla de sostenibilitat turística d’Amposta finançat per Fons Europeus Next Generation dels Plans de Sostenibilitat turística en destí.

Les obres estaran finalitzades a finals del 2025.

Com ha explicat l’alcalde Adam Tomàs al Diari, aquesta rehabilitació forma part d’un gran projecte de recuperació de la façana fluvial que va iniciar l’Ajuntament d’Amposta el 2015 amb la renovació de diferents elements, com l’arc gòtic o la celòquia. Un cop completada l’adquisició de les tres cases, datades del segle XIX, ara l’Ajuntament treballa per rehabilitar-les, ja que és «un patrimoni arquitectònic que cal preservar i posar en valor».

Aquesta important obra a Amposta complementarà altres en matèria turística que s’estan portant a terme com la posada en marxa d’un vaixell elèctric pel riu Ebre o l’ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán i la seua connexió urbana amb la ciutat.

A més a més, també fa pocs dies es va portar a terme, amb una inversió de prop de 6.000 euros, una profunda neteja de tota la façana fluvial per eliminar herbes i brossa. Es van fer des de la zona de la celòquia fins passat el Poador, amb la recollida de brossa, l’arranjament d’herbes i l’erradicació d’una figuera que afectava la conservació d’aquest bé patrimonial.

Temas: