Ustec diu que l’informe d’experts per millorar el nivell educatiu causa «desconcert»

El sindicat demana la compareixença de la consellera Simón davant la taula sectorial

El sindicat majoritari de professors, Ustec, ha denunciat que l’informe d’experts fet públic i que inclou mesures per millorar el nivell educatiu dels estudiants catalans, és «inconcret» i ha generat «ambigüitat i desconcert en una comunitat educativa fatigada pel desgavell en les polítiques de la conselleria».

Per això, han demanat la compareixença de la consellera d’Educació, Anna Simó, davant la taula sectorial, on els representants dels treballadors de l’educació pública prenguin la paraula.

Ustec ha indicat novament que la creació per part de la conselleria d’Educació del grup de 18 experts «era una estratègia només per no reconèixer els errors derivats del desplegament de la Llei d’Educació de Catalunya», sinó «per continuar desplegant-la a més deteriorament de l’escola pública».

«Encara que podem compartir part de les mesures proposades, moltes altres són lesives per a l’escola catalana o són tan inconcretes que donen un marge amplíssim a la interpretació, cosa que suposa un perill quan la implementació està en mans dels actuals gestors de la conselleria», ha opinat el sindicat. Així mateix, Ustec ha lamentat que les recomanacions dels experts «tampoc hagin anat acompanyades d’un calendari d’implementació», quan ahir la consellera es va comprometre ahir a «estudiar, pressupostar i calendaritzar-les en les properes setmanes».

Sobre els 50 milions d’euros reservats per implementar les mesures proposades pels experts, Ustec ha considerat que «s’haurien hagut de debatre i consensuar en un gran debat educatiu amb docents, famílies i alumnat».

També han criticat que els experts no han entrat en els canvis estructurals que consideren necessaris i imprescindibles i que «passen necessàriament per l’eliminació del sistema de doble xarxa pública i concertada que «és el generador de la segregació escolar».

Com a contrapartida a les mesures proposades, per millorar l’educació, Ustec demana la derogació del decret de plantilles pel qual es faculta les adreces dels centres a triar el personal docent segons el projecte educatiu, millorar les condicions laborals i salarials dels professors i estudis universitaris gratuïts i implementar l’escola inclusiva.

Temas: