Una enquesta traçarà el perfil de l’estudiant universitari actual

Es fa en línia entre 350.000 estudiants de 20 universitats de la Xarxa Vives

La Xarxa Vives d’Universitats, que reuneix 20 universitats de parla catalana, va iniciar la setmana passada una enquesta en línia entre 350.000 dels seus estudiants de grau i màster per determinar el perfil de l’estudiant universitari, les condicions de vida, la situació socioeconòmica i les expectatives de futur.

Es tracta de la quarta edició del programa ‘Via Universitària: accés, condicions d’aprenentatge, expectatives i retorns dels estudis universitaris (2023-2025)’, ha informat la Xarxa Vives via comunicat. En concret, l’estudi analitza les condicions de vida dels estudiants, la seva forma d’estudiar, la vinculació amb la universitat, els hàbits culturals i els condicionants econòmics, així com les seves expectatives, valors i creences en relació amb l’ensenyament superior.

‘Via Universitària’ és un instrument per a la definició de polítiques d’equitat social i de gènere al sistema universitari i s’alinea amb els resultats de l’informe Eurostudent, que recull la mateixa informació de 28 països europeus.

L’informe estudiarà les trajectòries de l’estudiantat des d’una triple perspectiva: l’equitat en l’accés i la vida als estudis superiors, la transformació de la realitat dels estudiants com a resultat d’un entorn social cada cop més divers i la qualitat de les metodologies d’ensenyament i d’aprenentatge.

Els resultats de l’estudi, la publicació dels quals està prevista per a maig del 2025, serviran com a eina de reflexió i debat i també per fonamentar les decisions i orientacions de la política universitària que es desenvolupa tant des de les mateixes universitats com des de les administracions públiques de l’àmbit de l’ensenyament, la investigació, l’ocupació o la joventut.

‘Via Universitària 2023-2025’ està liderat per la Xarxa Vives d’Universitats, l’Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU) assumeix la direcció tècnica i compta amb el suport de la Generalitat i de l’Agència de Qualitat de l’Ensenyament Superior d’Andorra.

Temas: