La Unesco denuncia que encara hi ha 122 milions de nenes sense escolaritzar a tot el món
L’Àfrica subsahariana és la zona on aquest fenòmen està més estès, amb una proporció de nenes que van a l’escola molt inferior a la de nens
L’escolarització de les nenes al món ha viscut «un progrés substancial» des del 2015, segons la Unesco, amb 50 milions més en aquest període, encara que encara hi ha 122 milions que no tenen accés a una educació bàsica, sobretot a l’Àfrica subsahariana .
En aquesta regió, la proporció de nenes que van a l’escola segueix sent molt inferior a la de nens. A més, és allà on hi ha més de la meitat dels nens del món sense escolaritzar, subratlla la Unesco en un informe.
Amb ocasió del Dia Internacional de la Nena, els autors del seu Informe de Seguiment de l’Educació al Món (GEM) també assenyalen que a l’Afganistan «l’exclusió massiva de les nenes de l’educació» significa que un 60% no assisteixen a la escola primària (enfront d’un 46% dels nens) i el 74% a la secundària (en comparació del 50%). A nivell global, els avenços en l’accés a l’educació de la població femenina s’ha traduït que respecte al 2015 ara hi ha 22,5 milions de nenes més a l’escola primària, 14,6 milions a la secundària inferior i 13 milions a la secundària superior. En aquest període, el percentatge de nenes que han finalitzat l’educació primària ha pujat del 86 % al 89 %; del 74% al 79% a la secundària inferior i del 54% al 61% a la secundària superior. En resum, cada any hi ha cinc milions més de nenes que el 2015 que completen cadascun d’aquests tres nivells de formació. La Unesco celebra aquest progrés, però demana «duplicar els esforços» d’aquí al 2030 per aconseguir una escolarització completa.