L’Hospitalet de l’Infant, obligat a eliminar 223 zones blaves per no disposar de permís
El ple municipal ha votat la derogació de l’ordenança municipal davant la negativa de la Generalitat i Costes de l’Estat per autoritzar aquesta zona
El ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant ha aprovat eliminar la zona blava d’aparcament del nucli costaner. Els vots a favor del govern municipal, format per Més Municipi, la FIC i el PP, van servir per derogar l’ordenança fiscal que regulava la taxa i l’acord de delegació de la seva gestió a l’empresa municipal Idetsa.
A l’oposició, el PSC va votar en contra i la CUP es va abstenir. La decisió, segons el mateix govern, és fruit de la negativa de la Generalitat i Costes de l’Estat d’autoritzar el sistema d’estacionament de pagament a la zona de domini públic marítim-terrestre mitjançant un pla d’usos de temporada.
Afecta 223 places d’estacionament a la línia de costa de l’Hospitalet de l’Infant, que s’eliminaran.
A més, l’eliminació d’aquestes places i també d’aquelles ubicades en espais verds que es van retirar en la revisió de l’ordenança fiscal de l’octubre de 2023 representava pèrdues econòmiques i la impossibilitat de mantenir l’efecte de frontera entre l’àrea regulada d’aparcament i la no regulada, segons va argumentar al ple el regidor de Promoció Econòmica, Ferran Conejo.
El mateix regidor va explicar que l’aparcament regulat es va implementar al 2021 en diverses zones de l’Hospitalet de l’Infant, entre les quals hi havia la zona de costes, on la concessió que afecta a les àrees i vials d’aparcament estava caducada des de l’any 2020.
«L’Ajuntament estava utilitzant un espai sense disposar del títol habilitant per fer-ho i a més, com que estava desenvolupant una activitat amb ànim de lucre, estava incomplint la llei de Costes i el seu reglament, que diuen que els aparcaments que estan en una zona de domini públic marítimo-terrestre han de ser públics i gratuïts», va argumentar
Segons el govern municipal, l’eliminació de les zones d’estacionament de pagament tindrà un impacte sobre el compte de resultats d’Idetsa, amb les pèrdues corresponents al cost d’amortització de tots els béns invertits, els propers cinc anys: 45.000 euros cadascun els primers quatre i 27.000 l’últim.