Passant temps en família entre diferents vinyes, cellers i vins a la Conca
Vinyafest. Ahir el Celler Modernista de Sarral va ser la seu de la nova edició d’aquesta festa que avui arriba a Solivella amb diferents tallers, una visita al Celler i activitats per a tots els públics: els més grans, però també els més petits
Família, vinyes i cooperatives, una unió difícil d’entendre, o de veure si no es viu, però que va aconseguir tirar endavant la nova edició del Vinyafest. L’escenari per començar aquesta festa era el Celler Modernista de Sarral, on durant tot el dia es van anar succeint diferents activitats.
La més matinera estava protagonitzada, gairebé al 100% pels infants, tot i que les mares i els pares també en prenien part. Es tractava, d’una gimcana que es desenvolupava per diferents indrets del Celler i el seu voltant. No eren les onze del matí quan les famílies rebien les últimes indicacions, i coneixien com ho havien de fer tot. «Teniu dos tipus de proves; una més visual, on podeu veure imatges a través dels folis repartits que heu de localitzar i indicar on són, i una altra escrita, on heu de respondre les preguntes», explicava una de les persones organitzadores als infants que s’havien aplegat.
Després d’indicar què havien de fer, les famílies s’adreçaven cap a les vinyes per començar la gimcana, i localitzar els indrets que havien de trobar. «Nosaltres som unes professionals en gimcanes. A l’estiu n’hem fet moltes», apuntava una mare, mentre comentava amb la filla què havien de fer. La nena no volia llegir molt, però l’acabaven convencent, fent-li entendre que per poder arribar al final s’havia de fer.
Les localitzacions per on podien passar eren diverses. N’hi havia d’interiors, però també d’exteriors, cosa que feia que estiguessin pendent del temps, ja que la tarda i la nit havia deixat pluges, i el sol no acabava de decidir-se, i l’amenaça de més precipitacions era patent. Així i tot, l’afluència de famílies amb infants no cessava, i era un constant degoteig aquells primers moments del matí.
Mireia Bonet, cap del Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, explicava que aquest any han decidit fer el Vinyafest en dues localitzacions diferents -avui hi ha activitats durant tot el matí a Solivella- perquè de l’any passat van «aprendre que s’havien de millorar algunes coses». Per això, han decidit centralitzar un dia en un municipi, i un altre en un altre. Bonet deia que «té molt sentit fer-ho a Sarral i Solivella, perquè són dos llocs que tenen lligams amb la vinya, el vi, i cellers característics». De fet, ahir es va fer una visita al Celler amb un tast de vins, on es podia conèixer tota la història de l’indret, i avui se’n fa una altra a Solivella, ja que és «l’element central d’aquestes jornades, l’eix de tot el projecte».
La cap del Servei de Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà comentava que la intenció de tot plegat és mostrar que «l’enoturisme et permet altres coses més enllà de fer tast de vins». Afegia que un dels seus objectius és «mostrar que darrere cada ampolla de vi, i cada element relacionat amb l’enoturisme hi ha tot un procés, i que això es pot gaudir amb la família». En aquest sentit, reconeixia que a vegades és complicat tenir espais de trobada per a tota la família, i «aquest és una oportunitat, i un d’ells perquè grans i menuts puguin formar part».
A més de la visita al Celler, també hi va haver un taller de pintar amb vi, i altres tints naturals, un taller de creació de personatges amb collage i elements naturals, un vermut musical, contes dins el celler per als més petits, i una cita literària. Com que ja feia dies que s’anunciaven pluges, «molt esperades i necessàries», havien previst poder fer les diverses activitats en llocs tancats.
Avui a Solivella també hi haurà un taller que porta per nom ‘Estels màgics’, a partir de les onze del matí, i un fi de festa amb el cantant dels Pets, Lluís Gavaldà, com a discjòquei.