El Museu de Valls exposa les últimes donacions

La mostra reuneix obres d’artistes destacats del Camp de Tarragona al llarg dels anys

El Museu de Valls presenta un nova exposició amb un recull d’obres donades en els últims temps. La mostra s’inaugurarà el proper divendres 26 de juliol, a les 8 del vespre, i reuneix obres del gravador Ramon Ferran de Reus, dels alcoverencencs Antoni Torrell i Anton Roca, del vallenc Pere Español i dels tarragonins Antoni Gonzalo i Agustí Domingo. També reuneix peces d’artistes que no han nascut a les nostres comarques però s’hi han vinculat, com Antoni Alcàsser, Luis Moret, Emili Alba, Pep Lavilla o Gelo.

El gruix més important de peces prové de la col·lecció de Ramon Civit Rico, activista cultural amb una llarga trajectòria a la ciutat de Tarragona. De la seva col·lecció el Museu n’ha ingressat gairebé una cinquantena de peces, entre les que cal destacar dues teles grans de Gelo, a més d’altres pintures i gravats d’aquest mateix artista, així com un conjunt important també d’obres d’Agustí Domingo, de Pere Español i de Pep Lavilla, entre pintures i gravats. Les obres dels alcoverencs Anton Roca i Antoni Torrell o els gravats d’Antoni Alcàsser, també han estat donades per Ramon Civit.

L’exposició també reuneix obres donades pels familiars de dos artistes morts, com són Ramon Ferran, lliurades pels seus fills, o de Luis Moret, en aquest cas donades per la seva neboda. Són dos conjunts molt interessants de dos artistes que van formar part del Grup de Tarragona, a principis dels anys setanta del segle XX, conjuntament amb l’Emili Alba, entre d’altres.

La quarta donació que s’exposa, ha estat feta per Antoni Gonzalo, fill del també pintor Gonzalo Lindín, que ha donat un conjunt de cinc obres de la seva producció dels anys vuitanta.

La inauguració de l’exposició del dia 26 de juliol, a les 8 del vespre, coincidirà amb la presentació dels catàlegs de les dues últimes exposicions del museu, Excèntriques i Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989), a més de la presentació de la darrera revista Artiga.

L’exposició Tàpies prorrogada

La mostra Antoni Tàpies. Bronzes intervinguts (1987-1989), s’ha prorrogat fins el 29 de setembre. D’aquesta manera durant tot l’estiu es podrà veure a Valls una de les exposicions més interessant de l’Any Tàpies al nostre país. Una oportunitat única per veure un conjunt excepcional d’obres en bronze d’aquest artista català del segle XX, coincidint en la celebració del centenari del seu naixement.

El Museu de Valls és una institució que actualment disposa d’un fons de tres col·leccions diferenciades. Acull una important col·lecció d’art català dels últims 120 anys, considerada una de les millors de Catalunya.

A més conté una important col.lecció arqueològica centrada en el món iber disponible per als investigadors. Aquest fons prové, principalment, dels jaciments del forn de Fonstcaldes i del poblat del Vilar de Valls.

El Museu de Valls és una institució amb molts anys d’història. Tot i que se’n va començar a parlar l’any 1909, moment en què l’Ajuntament volia crear el Museu d’Art i Antiguitats, no serà fins a la dècada dels anys quaranta que l’Escola del Treball, per encàrrec de l’Ajuntament, començarà a recollir els primers objectes que configuraran el museu.

L’any 1993, després de diverses obres de remodelació, el Museu s’obre de nou amb totes les seves instal·lacions renovades. Al llarg dels anys s’ha anat fent gran.

Temas: