El càmping Serra de Prades passa de família a família
Josep Maria Guiu, fins ara gerent de l’empresa, ha traspassat el negoci a Capfunt, una empresa familiar francesa que ja es va fer càrrec del càmping Montblanc Park fa uns 12 anys
El turisme, i les pernoctacions als càmpings han augmentat accentuadament els últims anys. És una opció que està en auge entre la població. Per aquest motiu, no és d’estranyar que hi hagi empreses que s’interessin per aquest tipus de turisme i es vulguin fer amb alguna instal·lació.
Aquesta setmana s’ha conegut que la companyia Capfun ha comprat el càmping Serra de Prades. Es tracta, d’una inversió, per una empresa familiar francesa, que ja té sis càmpings arreu de Catalunya, i vuit a l’Estat Espanyol. El seu principal objectiu és treballar amb un públic familiar, molt adreçat als infants, per qui fan una gran aposta a través de les instal·lacions i serveis d’animació. És el segon càmping que portaran a la Conca de Barberà, després del de Montblanc.
Fa trenta anys que el Josep Maria Guiu, fins ara gerent del Càmping Serra de Prades Resort i els seus dos germans estaven al capdavant del negoci. Ara han decidit fer un pas al costat, i vendre el negoci familiar. Guiu comenta que son del municipi de tota la vida, que conserven la casa pairal i que van decidir tirar endavant el càmping per revitalitzar la població i l’economia del municipi.
«Això s’ha aconseguit durant 30 anys», apunta el fins ara gerent, que afegeix que «realment fa més de 30 anys que van començar l’empresa, ja que tres anys abans d’inaugurar el càmping hi van fer les obres, i van començar a treballar per poder-ho fer tot una realitat».
Una de les decisions que ha fet prendre el pas de traspassar el càmping és que «es feia costa amunt el desenvolupament dels bungalous», assegura Josep Maria Guiu. Fins ara en tenien 40, però reconeix que el tipus de turisme ha canviat. Que s’ha deixat enrere anar als càmpings amb tendes de campanya, i autocaravanes, per apostar pels bungalous. Un dels motius de tot això, segons diu Guiu és «el canvi climàtic, perquè les altes temperatures fan que sigui menys còmode estar a les tendes i sobretot als vehicles». Amb tot son conscients que és un canvi molt costós.
Tot i això, reconeix que hi ha una part sentimental gran, que ha fet que la decisió no fos fàcil de prendre. «Hi hem dedicat tota la vida, el meu germà va començar amb 13 anys, i jo amb 20» explica Guiu. Però assegura que perdura, i perdurarà, i que han pres la millor decisió davant altres ofertes que tenien de fons d’inversió, ja que també «és una empresa familiar, que farà que el negoci es mantingui i creixi».
Els infants són protagonistes
Fa uns anys que Capfun, l’empresa que ara es farà càrrec del Càmping Serra de Prades, es va fer càrrec del càmping Montblanc Park. Ara tornen a apostar per la Conca de Barberà, però en un altre municipi.
Walid Hanini, director de Capfun Espanya, explica que hi ha potencial per créixer. Que està en un lloc molt ben situat, i a més té dues hectàrees més que no s’han explotat. La seva intenció és ampliar les instal·lacions, fent bungalous, però també construint jocs i zones per a nens i nenes.
Remarca que «la seva clientela principal són famílies», i que en els últims anys «la demanda ha anat creixent, especialment des de la covid-19». Hanini comenta que és una zona que té molt bones comunicacions, i que està al costat de les muntanyes de Prades, un «paratge únic», i que crida molt l’atenció. Amb tot mantindran l’actual plantilla que hi havia i la volen ampliar.