<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Uns 300 alumnes de la Ribera i la Terra Alta participen en el Tradijoc a Ascó

La 18a Trobada de jocs populars i tradicionals va permetre als joves descobrir i practicar les birles, les carreres de pedres o les de sacs

16 mayo 2024 17:22 | Actualizado a 17 mayo 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els carrers d’Ascó van ser ahir l’escenari de la divuitena edició del Tradijoc: la trobada de jocs populars i tradicionals de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, amb la participació de tot l’alumnat que cursa primer d’ESO d’ambdues comarques. Uns 300 estudiants que van poder conèixer i practicar tot tipus de jocs i activitats, com el joc de les birles, les carreres de pedres, de sacs i amb els peus lligats; jocs de persecució com moros i cristians, jocs típics de romiatges com ara la corretja i estirar la corda; de carrer com el tello o xelma, els quatre cantons, el mocador, les boles, la rebelluga... tot plegat, amb la dinamització de trenta monitors i monitores de primer de Batxillerat de l’Institut de Flix, així com l’acompanyament de 25 professors.

Es tracta d’una iniciativa endegada ara fa divuit anys pel professorat del departament d’educació física dels instituts de Flix i Julio Antonio de Móra d’Ebre així com el col·legi Santa Teresa, a la qual es van afegir posteriorment l’Institut Terra Alta de Gandesa, l’Institut Escola Mare de Déu del Portal de Batea, l’Institut Escola 3 d’Abril de Móra la Nova i l’Escola d’Educació Especial Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre.

Segons els organitzadors, es tracta d’un projecte que s’ha consolidat i que manté aquell objectiu primer d’esdevenir un punt de referència dins el panorama cultural i lúdic de les comarques del nord de les Terres de l’Ebre. Objectiu implica educar a través del joc i, de forma particular, mitjançant el joc tradicional i popular. «Conscients dels valors inherents del joc tradicional, pensem que aquest pot esdevenir un bon recurs per a potenciar actituds bàsiques d’inclusió, respecte, solidaritat i tolerància, esdevenint el protagonista i eix conductor pel coneixement i recuperació del patrimoni lúdic de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta», afirmen.

Els participants van rebre la visita dels inspectors de l’àmbit e «Pràctiques escolars lúdiques en llengua catalana» dels diferents Serveis Territorials d’Educació de Catalunya.

Comentarios
Multimedia Diari