<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Registrat un sisme de magnitud 3,4 a Tortosa

Ha tingut lloc a less 23:53 hores de la nit d’aquest dilluns i s’ha percebut de forma lleu

15 noviembre 2022 07:25 | Actualizado a 15 noviembre 2022 17:51
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Tortosa va ser la nit de dilluns l’epicentre d’un sisme parcialment percebut a la zona del Baix Ebre de magnitud 3,4, segons va informar l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

El terratrèmol va tenir lloc cap a les 23.52 hores i no va provocat danys, ni personals ni materials, ni es van rebre trucades al 112. L’Institut Cartogràfic sí va rebre fins a 20 enquestes de sisme percebut.

A causa del terratrèmol, Protecció Civil va activar la prealerta del pla Sismicat, que, finalment, va desactivar-se a dos quarts de vuit d’ahir al matí. L’Institut Cartogràfic també va informar que no hi ha hagut cap rèplica del sisme.

La major part de la població no va percebre el sisme, però alguns veïns de Tortosa sí afirmaven ahir al matí que van notar com el sofà de casa tremolava lleugerament durant un instant.

El cap d’observació de l’Observatori de l’Ebre, German Soler, explica que concretament el terratrèmol va tenir lloc a la serra de Cardó i que l’Observatori el va registrar, com tots els que registra a diari arreu del món.

«És un fenomen natural que afortunadament no és freqüent a les nostres terres. Aquí hi ha poca activitat sísmica, un exemple és que les dos centrals nuclears estan a aquesta zona i mai s’instal·len on hi haja un risc sísmic elevat, a excepció del Japó. La zona del Pirineu és la part més activa a Catalunya. A llocs de muntanya pot haver una mica més d’activitat. Una altra zona activa però de baixa intensistat és el Delta», detalla el cap d’observació.

El científic apunta que dins d’aquesta escala, una magnitud a partir de 3 és quan la població pot percebre el sisme, especialment en edificis alts, amb, per exemple, l’oscil·lació d’un llum del sostre.

«Tampoc és un fet molt extrany que hi haja terratrèmols», valora Soler. «Però molts són petits».

Comentarios
Multimedia Diari