Als anys vuitanta, per a moltes persones anar de festa era sinònim de passar la nit a la discoteca Contacto. El mític complex d’oci nocturn de Camarles va ser tot un fenomen social i avui en dia és recordat com un referent al territori. La pròxima setmana, sortirà publicat un llibre que explicarà la seva història.
El dissenyador gràfic Quimo Panisello i la periodista Marina Pallás s’uneixen novament, després del llibre Antonio Roca Cid. Lo retratista del Rastre, per mantenir viu el record de la Contacto amb un nou volum. Sota el segell d’Onada Edicions, aquest repassa la trajectòria de la sala de festes, la seva música i el fort impacte que la Contacto va tenir en les vides de diferents generacions d’ebrencs.
«La discoteca Contacto és realment un mite. Als anys vuitanta va ser molt popular i tots avui en dia n’hem sentit a parlar. Així que vam pensar que era molt interessant fer un llibre amb tot el material gràfic que ens ha deixat la família Figueres, fundadors de la sala», explica la coautora del llibre, Marina Pallás.
Així mateix, la periodista destaca que l’objectiu és que tothom pugui gaudir del llibre, «tant els que anaven cada setmana a la discoteca com els que només van estar-hi eventualment. També les persones més joves que no la van conèixer, però que n’han sentit a parlar i volen saber com eren les seves festes i les seves nits perquè realment va ser un macrocomplex d’oci».
Amb el llibre es rememora tot l’espai, que constava de diverses sales, un restaurant, piscines i una zona d’exterior. Per la discoteca van passar molts artistes del moment, com Zombies, Mecano o Pedro Marín. Per fer-ho, cada capítol va precedit de portades dels discos que es van punxar a la discoteca i s’inclouen fotografies preses al mateix espai i que mostren tots els racons de la discoteca i les seves festes més emblemàtiques. Però el llibre sobretot destaca l’important fenomen social en què es va convertir. I és que a Camarles es va generar un nou punt de trobada per a persones de diferents municipis del territori que van entaular relacions. Aquest aspecte, segons Pallás, ha estat un dels apartats més especials a l’hora de treballar en el llibre. «A la publicació s’inclouen testimonis d’antics treballadors i de clients que expliquen els seus records i anècdotes. Realment va ser un procés bonic perquè molta gent es va conèixer allí; persones de diferents pobles, per primera vegada, tenien un punt de trobada». La implicació de totes les persones que han participat en el procés de creació i de recerca de la publicació ha vingut donada pel gran record que en guarden tant familiars, com clients i treballadors. «Tothom a qui vam preguntar va estar encantat de participar en l’elaboració del llibre i d’explicar les seves memòries. El record comú de tots és que la Contacto va ser la seva joventut i com de bé s’ho van passar allí».
El llibre es presentarà els propers 14, 15 i 16 d’abril a l’Aldea, Tortosa i Amposta.