L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha decidit ubicar el Centre Obert de la població a l’edifici inacabat del barranc de les Moreres, construït fa més d’una dècada en aquesta zona del nucli antic i sense cap ús, ja que l’estructura mai es va acabar.
Ara, un acord entre CiU i ERC, permetrà situar-hi un dels nous equipaments socials de la Generalitat a la capital de la Ribera d’Ebre, un servei d’àmbit comarcal que pretén donar suport als infants i adolescents quan surten de l’escola fins que marxen a casa a dormir.
El consistori havia previst un local de lloguer per situar l’espai, que atén a uns 35 usuaris, la gran majoria de la capital riberenca. Les dificultats per tancar l’operació i la demanda d’ERC de donar una utilitat a l’edifici en desús de titularitat municipal existent al barranc de les Moreres van motivar la decisió.
D’aquesta manera, l’Ajuntament de Móra d’Ebre s’estalviarà un lloguer, l’adequació de l’edifici formaria part del plec de condicions de la concessió del servei i es permetrà destinar una partida de la Diputació a un immoble més emblemàtic per al museu.
L’alcalde, Joan Piñol, espera que el nou edifici del Centre Obert sigui operatiu abans de l’estiu. A hores d’ara, l’equipament se situa de manera provisional a l’escola Lluís Viñas.
El projecte de l’edifici s’inicia a l’inici de la dècada passada, quan s’havia de convertir en un centre d’interpretació etnològica del barranc de les Moreres. La finalitat del centre era donar a conèixer els productes naturals que s’elaboren a la zona.
L’espai mai es va posar en marxa i l’edifici ha estat objecte de nombrosos projectes sempre sense èxit. L’últim era transformar-lo en museu dedicat als escultors morencs en el marc de la construcció d’un aparcament soterrani i equipaments culturals al barranc, un projecte paralitzat.
A banda de la decisió sobre el Centre Obert, Piñol ha informat que el Centre de Formació Ocupacional de l’Ajuntament de Móra d’Ebre enguany ha aconseguit formació ocupacional en quatre modalitats diferents: un curs de creació de microempreses, un altre d’activitats auxiliars del comerç, un altre de maneig d’impressores 3D i un darrer curs d’anglès comercial. Tot plegat suposa una inversió de més de 96.000 euros.