Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La jota, cantada
i ballada, al cor
del delta de l’Ebre

Cultura d’arrel. El Poblenou ha estat, un any més, la seu del Jota Campus per aprofundir els coneixements de jota en un espai idíl·lic

30 julio 2022 20:20 | Actualizado a 30 julio 2022 23:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Naturalesa i cultura d’arrel tenen una cita anualment des de fa onze anys al Pobleonu amb la celebració de Jota Campus. Aquesta activitat proposa unir l’oci i la cultura amb l’aprenentatge, la socialització i el paisatge deltaic ebrenc.

Aquest campus centrat en la cultura popular és l’Escola d’Estiu de la música d’arrel i la cultura popular a Catalunya. El centre ha organitzat entre el 26 i el 30 de juliol un total 15 tallers no seqüenciats que combinar i compartir diferents disciplies com el cant, la música i el ball a més d’oferir porpostes de descoberta de l’entorn.

En l’edició d’enguany, el Campus va comptar amb un concert inaugural a càrrec del cantaor Carles Dènia i un ball de plaça amb l’equip docent.

Durant la setmana s’han fet tallers de cant, dansa i música, però també s’ha descobert el Delta amb una activitat guiada per Josep Bertomeu ‘Polet’. Entre les activitats s’hi podien trobar propostes com tallers de jota, de dansa tradicional, percussió o polifonía.

Arturo Gaya, reconegut per la seva trjectòria en la música d‘arrel i director del Campus, assenyala que «ve molta gent, un tant per cent molt alt és de fora de l’Ebre que repeteix i volem que puguin aprendre, però també xalar. Sabem que fan molts quilòmetres per venir a fer una actitat formativa. Per això volemque el temps lliure el puguin destinar a conèixer el territori, la seva gent i la cultura popular, però també que xalin i desconnectin».

El Campus va finalitzar amb l’habitual cloenda col·lectiva, enguany dedicada a la figura i obra de Pau Riba, desaparegut recentment. Alguns continguts del campus d’enguany estaven també dedicats al treball del músic. Dissabte a la tarda es va celebrar el tradicional campionat de bitlles.

«Ens dona molta energia. Per a nosalres el campus implica un esforç important, però es veu compensat perqè la gent ve amb molta energia, està molt feliç i ens ho fa arribar. Això ens dona energia per continuar, hi ha poques coses més boniques que pofer fer el teu treball i xalar».

Docents referents

Els tallers han estat impartits per referents de diferents disciplines de la cultura d’arrel.

El campus va comptar amb artistes com Ramon Manent, que va fer un taller de polifonia, Pep Lizandra va compartir els seus coneixements en dansa tradicional, Setgi Molina en percussió, també tradicional, o el mateix Arturo Gaya amb una formació sobre la cançò tradicional a l’Ebre.

D’altra banda, també han participat com a docents l’acordionista Cati Plana, la directora de l’escola de dansa de l’Esbart Sant Cugat Anna Bastida.

La pallasa Pepa Planta va participar amb un taller de clown, Francesc Tomàs ‘Panxito’ i Sergi Trenzano van fer formació en isntruments de corda, Enric Pizà de percussió corporal i Pau Puig un de jota, seguidilla i fandango. Carles Dènia, a més del concert inaugural, també va oferir una masterclass de cant de batre.

Comentarios
Multimedia Diari