<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

L’Hospital Comarcal d’Amposta estrena documental pel 80è aniversari

L’audiovisual repassa la història de l’equipament a través de professionals sanitaris i alcaldes que n’han format part

09 diciembre 2024 07:31 | Actualizado a 09 diciembre 2024 19:52
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Hospital Comarcal d’Amposta ha celebrat durant tot aquest any el seu 80è aniversari. A partir de diferents activitats, l’equipament ha donat valor a les vuit dècades d’història amb diferents activitats, entre les quals destaca un documental.

Coincidint amb la celebració de la 62a edició de la Fira de Mostres, ahir diumenge es va presentar a l’Auditori Municipal un documental que mostra com la clínica va passar de ser una mútua per als socis de la Càmara Arrossera a prestar un servei públic sanitari i de benestar per a tota la ciutadania.

En la peça audiovisual, produïda i dirigida pel periodista Manel Ramon i el fotògraf Cristobal Sorribes, es poden escoltar els testimonis de personal sanitari, com metges, infermeres i gestors, així com els quatre alcaldes de l’etapa democràtica, des de Josep Maria Simó i Joan Roig, que van presidir el consistori durant el traspàs de mútua a clínica.

Més en detall, els protagonistes expliquen la història, d’una forma pròxima i humana a partir de les seves vivències i anècdotes els canvis i moments més difícils als quals s’ha enfrontat l’hospital, com l’atenció a les víctimes de l’explosió al càmping dels Alfacs o la gestió de la pandèmia de la Covid-19.

El documental forma part de les activitats d’aniversari organitzades per l’hospital

«És un documental fet amb el cor», diu la gerent de l’Hospital, la doctora María José Rallo, qui apunta el pes de l’equipament per a la ciutat i els seus habitants. «La clínica Arrossera va començar amb serveis bàsics, però també hem de pensar en els anys que eren. En aquell moment era també el primer hospital que hi havia, realment, dins del que eren les Terres de l’Ebre. I, per tant, tot això significava un punt molt important dins la comarca i la ciutat». En aquest sentit, Rallo, apunta que «és molt important saber els orígens, saber d’on venim per saber cap on volem anar perquè mostra el que la gent va lluitar i com van creure en el projecte. Això és el que va fer que fos possible».

Per la seva banda, l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, destaca que és rellevant celebrar efemèrides com aquesta «perquè permeten, sobretot, valorar què s’ha fet al llarg de tots aquests anys, però també a prendre perspectiva de cap on volem anar».

Passat, present i futur

«El documental és passat, present i futur», assenyala la gerent de l’hospital, detallant que el documental mostra una evolució, el punt de partida gràcies al qual es troba ara l’equipament, però també és la base del futur. «La clínica ha continuat creixent, tenim, pràcticament, totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques i també l’hospitalització».

Al respecte, Tomàs afegeix que «és evident que en vuitanta anys ha evolucionat tot molt i l’Hospital també ha tingut un increment importantíssim de serveis i d’atenció a la ciutadania».

Pel que fa a la visió de futur, la gerent detalla que «és continuar creixent i millorant, sobretot, en qualitat, en fer les coses bé i cada dia millor».

Comentarios
Multimedia Diari