<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Instal·len plaques solars al túnel de la C-12 a Benifallet

L’actuació forma part del programa 2023-2026 de la Generalitat

14 noviembre 2023 17:20 | Actualizado a 15 noviembre 2023 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El Departament de Territori de la Generalitat ha iniciat els treballs per instal·lar 15 panells solars a l’entrada del túnel de la C-12 al seu pas pel terme de Benifallet. L’actuació forma part del programa 2023-2026 del Departament per a l’autogeneració i la sobirania energètica en la xarxa viària, que comportarà la instal·lació de 22 plantes fotovoltaiques per assolir l’autoconsum en les carreteres de titularitat de la Generalitat; «una xarxa de prop de 6.000 quilòmetres que representa la principal infraestructura de mobilitat a Catalunya». Aquest programa, que ja està en marxa, suposarà una inversió de 32,5 milions d’euros.

El de la C-12 és l’únic punt de les Terres de l’Ebre anunciat de moment per Territori per instal·lar aquests panells, previstos també a altres vies com la C-14, la C-17 o el punt de control de carreteres de Vic. En la major part de les actuacions, les plaques s’instal·laran a l’entorn de les boques de diversos túnels, per a l’autoconsum d’aquestes infraestructures.

Els excedents d’energia generada per aquestes instal·lacions els gestionarà L’Energètica, seguint el procés de concentració dels recursos energètics de la Generalitat cap a l’empresa pública de renovables que està duent a terme el Govern amb l’objectiu de maximitzar-ne l’aprofitament.

La consellera de Territori, Ester Capella, remarca que l’actuació a la xarxa de carreteres «té objectius molt ambiciosos». «Hem d’avançar de forma decidida cap a les 0 emissions en el sistema de mobilitat el 2050. Per aconseguir-ho, no només hem de millorar el parc de vehicles, sinó també revisar com construïm les carreteres, com les mantenim i a més, com les gestionem», remarca. Així, exposa també la voluntat del Departament «que la xarxa viària, a més de reduir el seu impacte en el territori, sigui aportadora d’energia neta; que esdevingui un recurs al servei de la descarbonització».

Comentarios
Multimedia Diari