Dos-cents retrats per abolir prejudicis sobre salut mental

Lo Pati Centre d’Art i el centre de salut Pere Mata d’Amposta instal·len a l’exterior fotografies dels usuaris per «connectar-se»

20 marzo 2019 11:05 | Actualizado a 20 marzo 2019 11:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Més de 200 fotografies de gran format de més d’un metre d’alçada cobreixen les façanes de Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre i el centre de salut mental de la Fundació Pere Mata Terres de l’Ebre, a Amposta. Dos equipaments veïns, que comparteixen similituds arquitectòniques, i que fins ara havien viscut bastant d’esquena l’un de l’altre. Els retrats han estat realitzats de manera voluntària a usuaris dels dos equipaments amb l’objectiu de mesclar-los com una forma de crear connexions i a l’hora abolir prejudicis i estigmes. De fet, el projecte ‘#MOSMIREM’ neix de la reflexió que els llocs són espais de subjectivitat que estigmatitzen les persones que els habiten.

Comissariat per l’artista ampostí Alfred Porres, ‘#MOSMIREM’, que ha comptat també amb la participació de l’Associació de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre i el Club Social de les Terres de l’Ebre, és la primera activitat del Programa Art Teràpia que aquest 2019 ha encetat Lo Pati, amb l’objectiu d’investigar les possibilitats terapèutiques, inclusives i transformadores de l’art i de treballar amb col·lectius tradicionalment allunyats d’un centre d’art. 

A més a més, ‘#MOSMIREM’ forma part del projecte d’art participatiu ‘Inside Out’, una proposta impulsada per l’artista parisenc JR -pseudònim de Jean René- que ha comptat amb la participació activa de més de 260.000 persones de 129 països diferents. 

Comentarios
Multimedia Diari