<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ascó forma futurs emprenedors per aprofitar els Fons de Transició Nuclear

El municipi i la comarca volen comptar amb talent local per a diversificar l’economia un cop tanquin les centrals

27 junio 2024 17:48 | Actualizado a 27 junio 2024 17:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ascó i la Ribera d’Ebre ja treballen en la reindustrialització i diversificació econòmica de la comarca amb la vista posada en el futur tancament de les centrals nuclears, aprofitant l’embranzida econòmica per a nous projectes que han de suposar els Fons de Transició Nuclear.

Un exemple és la Jornada d’Emprenedoria celebrada aquest dijous al municipi. Una sessió formativa amb una vintena de participants, per apropar als potencials emprenedors les claus de l’autoocupació, la compra-venda d’empreses i posar exemples de casos d’èxit al municipi.

Un d’aquests casos és l’empresa tecnològica Nemon, creada a l’any 2013 per Nàdia Contreras Ivan Solé i que, des de la seva seu del polígon industrial asconenc, s’ha convertit en un referent a l’Estat en software per al sector energètic, facilitant a les empreses una gestió unificada de les àrees operatives i de comunicació.

Un dels reptes al nord de la Ribera d’Ebre és l’emprenedoria i l’autoocupació, en una zona que arran de la seva tradició industrial centenària, amb la planta química de Flix des del segle XIX o la nuclear d’Ascó des dels anys vuitanta, no compta amb aquesta dinàmica d’arriscar i emprendre en el seu ADN. Almenys fins ara.

«La Ribera d’Ebre necessita de l’emprenedoria per crear projectes propis que puguin concórrer als Fons Nuclears en els propers anys. És una acció bàsica si volem que hi hagi talent d’aquí, a banda que arribin projectes de fora», remarcà el president del Consell Comarcal i alcalde de Flix, Francesc Barbero, a l’inici de la jornada. «Hem de conformar un ecosistema emprenedor capaç de crear projectes solvents i concórrer amb èxit a les línies d’ajuts dels Fons», remarcà. «Perquè aquests fons seran recurrents mentre estiguin les nuclears obertes i això garanteix 10 o 15 anys d’un finançament robust per a nous projectes», insistí.

Per la seua banda, la tinent d’alcalde d’Ascó i regidora de Promoció Econòmica, Carolina Baiges, recordà altres iniciatives del municipi, com ara el viver d’empreses, la nau tecnològica o l’avantprojecte per construir noves naus al polígon industrial.

La jornada també incidí en un fenomen observat a la comarca i que es vol revertir: la falta relleu generacional per a mantenir empreses existents, de manera que també s’oferí formació sobre compra-venda de negocis.

Gestió dels fons: jornada informativa i òrgan de governança

Aquesta setmana hi ha hagut una sessió online per als municipis que es poden acollir als Fons de Transició Nuclear de les àrees d’Ascó i Vandellòs (una norantena entre les zones PENTA I i II), en al que s’ha informat de l’estat dels ajuts i del pagament de la segona bestreta als ajuntaments, corresponent a l’any 2023. La setmana que ve hi ha prevista una nova reunió de l’òrgan de governança dels Fons Nuclears, que després de la celebrada a Ascó, ara tindrà lloc al Camp de Tarragona.

Comentarios
Multimedia Diari