<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-THKVV39" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Whatsapp Diari de Tarragona

Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Amposta regula els pisos turístics i en podrà autoritzar un màxim de 2.200

El municipi compta ara amb 220 habitatges d’ús turístic, amb l’atorgament de llicències suspès des de fa un any

25 noviembre 2024 17:34 | Actualizado a 26 noviembre 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El ple de l’Ajuntament d’Amposta ha aprovat diverses modificacions Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), entre les que hi ha la referent a la regulació dels habitatges d’ús turístic al municipi. Una normativa que és obligatòria pel fet que Amposta figura entre els 262 municipis que a finals del 2023 la Generalitat de Catalunya va assenyalar amb el mercat de l’habitatge tensionat.

Actualment a la capital del Montsià hi ha un total de 220 habitatges d’ús turístic. La majoria estarien a la zona del delta de l’Ebre, a la urbanització Eucaliptus o el nucli de Poble Nou del Delta, però també n’hi ha a la mateixa ciutat.

Des de fa un any està suspès l’atorgament de llicències i amb la nova regulació l’Ajuntament en podrà autoritzar deu per cada mil habitants. Així, «podríem arribar a tenir un màxim de 2.200 habitatges turístics aproximadament», afirma l’alcalde, Adam Tomàs. «Creiem que és una xifra que fa compatible i manté l’equilibri entre les necessitats que tenim d’accés a l’habitatge i el creixement del sector turístic», remarca.

Després de l’aprovació inicial de la normativa per part del ple i tot el tràmit administratiu que segueix, l’Ajuntament calcula que en uns quatre o cinc mesos podran tornar a atorgar llicències per a pisos turístics.

El document també preveu que cada cinc anys es revisaran les llicències. «Amposta serem dels primers municipis de Catalunya en fer complir el Decret 3/2023», afirma Tomàs.

El ple també va donar llum verda a una modificació del POUM per permetre construir la base dels Agents Rurals al Montsià i la futura comissaria de la Policia Local en una parcel·la prop de la C-12. A més, es va aprovar de forma provisional la qualificació de sòl d’equipaments comunitaris les instal·lacions de la Llar Natzaret, per a l’ampliació del Centre de Menors de les Terres de l’Ebre. Finalment, el ple va donar llum verda a la modificació de la normativa urbanística per permetre els usos esportius en els baixos de la zona de Valletes.

La sentència d’Eucaliptus

Per altra banda, en els darrers dies ha anat a més la polèmica entre el grup de Junts i el govern d’Esquerra d’Amposta per la sentència judicial que obliga els veïns i l’Ajuntament a pagar un milió d’euros, com a indemnització a l’empresa Apartamentos Delta SL per no haver-li compensat la cessió d’una parcel·la a la urbanització fa 14 anys.

El portaveu de Junts per Amposta i alcalde de la ciutat l’any 2010, Manel Ferré, ha acusat el govern municipal de mentir i de deixadesa per no haver presentat un recurs de cassació a la sentència condemnatòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Per la seua banda i a preguntes dels periodistes, l’alcalde ha assegurat que la sentència és «moralment irrecurrible», ja que «l’empresa tenia dret a compensació», i presentar el recurs només retardaria en el temps uns pagaments que s’hauran d’acabar fent igualment.

Comentarios
Multimedia Diari